Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

La Lira compleix 175 anys com un pilar de la tradició musical de Vila-real amb una programació especial per Santa Cecília

dijous, 2 de novembre de 2023

Presentació dels actes de la Lira per Santa Cecília amb motiu del seu 175é aniversari

La Unió Musical La Lira celebra enguany la festivitat de Santa Cecília amb una programació especial emmarcada en el 175é aniversari d'aquesta entitat musical, fonamental en la història de Vila-real. Precisament a causa de la seua trajectòria i el seu arrelament en el municipi, l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha volgut acompanyar hui al president de La Lira, Enric Portalés, en la presentació dels actes que es realitzaran durant aquest mes de novembre entorn de la festa de Santa Cecília.

"La Lira no és una entitat més de Vila-real, és la nostra banda, lligada històricament a l'Ajuntament perquè va ser el llavors secretari municipal del consistori Blas García Batalla qui la va crear i la va començar a dirigir fa 175 anys", ha ressaltat Benlloch. "La història de Vila-real no s'entendria sense les entitats centenàries com La Lira, que són els pilars, les arrels de la nostra ciutat i que sobre uns valors immutables han sabut adaptar-se als nous temps", ha subratllat Benlloch. L'alcalde ha destacat el suport econòmic que el consistori brinda a la banda, a través de dos convenis que sumen 73.000 euros, i que s'emmarquen en "l'aliança amb la societat a través de la qual l'Ajuntament injecta més de 3,7 milions d'euros a les entitats locals". A això se suma la cessió de l'edifici municipal que és seu de La Lira i el centre neuràlgic de tota la seua activitat, amb prop de 200 xiquets i xiquetes a l'escola d'educands; 80 integrants de la banda; 25 de la banda jove i uns 30 alumnes dels cursos per a adults.

Portalés ha desgranat la programació d'actes per a aquest mes de novembre, que arranca demà divendres amb el pregó, una activitat recuperada amb motiu del 175é aniversari. L'acte es realitzarà a la sala d'actes de Fundació Caixa Rural Vila-real a les 19.30 hores. El dissabte, el col·legi Pasqual Nácher obrirà les seues portes per a acollir la paella monumental organitzada per a celebrar l'aniversari amb tots els integrants de la banda i les seues famílies, i oberta també als alumnes de La Lira.

El divendres 10 de novembre, Enric Pizà impartirà un taller de percussió i els participants podran gaudir després d'una xocolatada. Finalment, els dies 17 i 18 de novembre tindran lloc els actes centrals de la festa de Santa Cecília, amb dues passes del tradicional concert de la banda. Serà el divendres a les 22.00 hores i el dissabte a les 19.00 hores a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner i "enguany recuperem el concert de tribut a John Williams, en el qual interpretarem algunes de les bandes sonores més conegudes d'aquest destacat compositor cinematogràfic", ha subratllat Enric Portalés.

Les entrades es podran recollir a la seu de La Lira a partir d'aquest dilluns 6 de novembre a les 17.00 hores i enguany tindran un caràcter solidari ja que per a aconseguir-les serà necessari realitzar una aportació d'aliments a benefici de Joventut Antoniana. Finalment, el 19 de novembre, La Lira participarà en els actes religiosos en honor a santa Cecília juntament amb la resta d'associacions musicals de la ciutat.

L'alcalde ha volgut ressaltar l'orgull que suposa per a Vila-real la Unió Musical La Lira i ha reconegut "la seua capacitat d'innovació i adaptació al nou segle, sense oblidar els seus valors d'educació i difusió de la música, ja que, al costat del Conservatori Mestre Goterris i altres entitats musicals de Vila-real, ajuden a promoure l'ensenyament musical".

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació dels actes de la Lira per Santa Cecília amb motiu del seu 175é aniversari_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es