Inici

Vila-real activa el contracte de manteniment de vies urbanes i camins rurals que inclou un servei de resposta ràpida

dimecres, 8 de novembre de 2023

Treballs d'asfaltat de carrers

L'Ajuntament de Vila-real ha formalitzat un nou contracte per al manteniment i conservació de les calçades de les vies públiques i camins rurals de Vila-real que suposarà la inversió d'una mica més d'un milió d'euros en els pròxims dos anys. El contracte, adjudicat a l'empresa Becsa, inclou tant la realització de treballs periòdics de manteniment com un servei de resposta ràpida a les incidències urgents, que garantisca l'estat òptim de l'asfalt de carrers, vies i camins de la ciutat.

El regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, destaca la importància d'aquest contracte, que s'emmarca en la línia de priorització dels serveis municipals anunciada per l'alcalde, José Benlloch. "En un moment com l'actual de dificultats econòmiques, i malgrat la negativa de l'oposició a demanar un préstec per a fer front a les sentències de l'urbanisme del PP que impacta també en altres àrees i previsions de la gestió municipal, amb aquest contracte, que ja estava inclòs en el pressupost municipal, garantim un servei fonamental com el manteniment de l'asfaltat de carrers i camins", remarca el regidor. "Una ciutat com Vila-real, dinàmica, amb una important activitat del sector serveis, la indústria i l'agricultura, que implica una mobilitat constant als nostres carrers i camins, precisa d'un manteniment eficient", assenyala Madrigal, que recorda que la xarxa de camins rurals de Vila-real té una extensió de 150 quilòmetres als quals se sumen 400 carrers en el nucli urbà. "Amb aquest contracte, tractem de posar tots els mitjans per a un servei que garantisca l'estat més òptim possible de l'asfalt per a una mobilitat segura dels vehicles", explica i afig que, durant l'any passat, el contracte de manteniment va permetre asfaltar més d'11.000 metres quadrats només en vies urbanes.

El contracte ha sigut adjudicat a Becsa per dos anys prorrogables durant altres dos anys més i, entre altres qüestions, contempla la resposta ràpida "per a atendre els avisos per anomalies, desperfectes i incidències que es realitzen des dels Serveis Públics de l'Ajuntament de Vila-real, en un termini màxim de 48 hores, comptades des del moment de l'avís". A més preveu que les trucades d'emergència per part dels Serveis Públics s'atenguen durant les 24 hores del dia els 365 dies per a actuar a la major celeritat possible en cas que existisca un risc per a la seguretat viària o les persones o amb la finalitat d'evitar la deterioració material dels elements objecte del contracte.

El cost total del contracte ascendeix a 1.001.920 euros, IVA inclòs, per dos anys, la qual cosa suposarà una inversió anual de mig milió d'euros.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es