Inici

Vila-real torna a unir disseny, sostenibilitat i talent juvenil per a millorar els accessos als col·legis de la mà de l'EASD

diumenge, 12 de novembre de 2023

Workshop dels alumnes de l'EASD en la BUC

L'Ajuntament de Vila-real torna a confiar en els alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny (EASD) de València i Castelló per a aprofitar tota la seua creativitat i talent amb l'objectiu de crear una solució innovadora de mobiliari urbà per a millorar els accessos als col·legis de la ciutat. Aquesta setmana, la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) ha sigut escenari de la sisena edició del workshop sorgit del conveni de col·laboració entre el consistori i l'EASD de València i Castelló, impulsat per la professora i arquitecta vila-realenca Marina García-Broch. Més de 80 persones, entre alumnat i equip docent de les escoles de disseny de València i Castelló s'han donat cita a la BUC de Vila-real per a treballar durant diversos dies en els tallers creatius dels quals han sorgit les diferents propostes dels alumnes per a transformar l'espai d'accés als col·legis, reutilitzant mobiliari urbà amb criteris de sostenibilitat i accessibilitat.

La regidora d'Educació, Anna Vicens, ha destacat el talent dels estudiants i ha valorat aquest acord de col·laboració amb l'EASD de València i Castelló que suposa "una col·laboració molt profitosa per als alumnes, que poden veure com els coneixements acadèmics es posen en pràctica i veure una obra seua feta realitat, i també per a la ciutat, que aprofita el talent dels joves dissenyadors del futur per a millorar diferents espais urbans". En aquest cas, el repte plantejat als alumnes passa per transformar i millorar les zones d'espera situades en els accessos als centres educatius, integrant les jardineres que es van col·locar durant la pandèmia per a donar major amplitud i seguretat a aquestes zones.

Des de 2018, l'acord amb l'EASD ha donat com a resultat diferents projectes de disseny i mobiliari urbà com la decoració exterior de l'edifici de la BUC; la decoració del sostre i la zona de bookcrossing de l'Espai Jove; el punt d'informació instal·lat al jardí del Museu de la Ciutat Casa de Polo, que va formar part de València, capital mundial del disseny; l'escultura Miratge, que es reubicarà al Centre de Tecnificació Esportiva una vegada finalitzen les obres o la transformació de cabines telefòniques en punts de lectura, que està pendent d'instal·lar.

Aquesta iniciativa compta a més amb la col·laboració de dues empreses locals, Porcelanosa, que cedeix el material principal per al disseny, el krion, i Sistemas Robles, que s'encarregarà de la construcció del projecte que finalment resulte guanyador.

Finalment, Anna Vicens ha subratllat que com a resultat d'aquest conveni anual de col·laboració amb l'EASD de València i Castelló -al qual l'Ajuntament destina 12.500 euros- "la ciutat de Vila-real reforça el segell d'avantguarda, modernitat i projecció en els seus espais urbans que imprimeixen també altres elements com les escultures de Jaume Plensa, l'Estadi de la Ceràmica o els murals d'art urbà". "Tot això sense oblidar l'aposta per la sostenibilitat, donant exemple a la societat en la reutilització de materials obsolets per a caminar cap a una economia circular", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Workshop dels alumnes de l'EASD en la BUC_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es