Inici

Vila-real instal·la l'enllumenat especial de Nadal per a il·luminar tota la ciutat amb més de 300 elements de tecnologia led

dimarts, 14 de novembre de 2023

Instal·lació de l'enllumenat especial de Nadal

Vila-real il·luminarà el Nadal als seus carrers i places amb un enllumenat especial que, un any més, estarà també present als barris i que aposta per la sostenibilitat i l'eficiència amb l'ús de tecnologia led. L'Ajuntament, a través de la Regidoria de Serveis Públics, ultima ja la instal·lació de les lluminàries perquè Vila-real puga encendre el Nadal l'últim cap de setmana de novembre, amb motiu de la celebració de la Fira de Santa Caterina, declarada d'Interés Turístic Autonòmic.

Així, durant aquests dies, l'empresa adjudicatària del contracte de subministrament i instal·lació de l'enllumenat extraordinari de Nadal i festes patronals està duent a terme les labors per a la col·locació dels més de 300 elements d'il·luminació, que inclouen arcs, motius i cortines lluminoses. El regidor responsable de l'àrea, Xus Madrigal, explica que "l'enllumenat nadalenc és fonamental per a promoure la dinamització comercial i social de la nostra ciutat durant aquestes dates" i, per això, "des de l'Ajuntament apostem per il·luminar el màxim nombre d'avingudes, carrers i places possible, sempre dins dels criteris del Pla municipal d'eficiència energètica". Per aquest motiu el contracte de subministrament i instal·lació d'aquestes lluminàries obliga a l'ús de tecnologia led "que ens permet reduir costos sense renunciar a decorar la ciutat".

A més, Madrigal assenyala que el contracte actual també contempla la il·luminació dels arbres que la Regidoria de Serveis Públics decora en diferents barris com el jardí de Jaume I, l'entorn de la piscina Yurema Requena, el parc de la Maiorasga, la plaça de la Llibertat, el pavelló Sebastián Mora, el barri de Melilla, la Ciutat Esportiva Municipal i l'avinguda d'Alemanya. Enguany s'hi sumarà també un arbre de Nadal a la plaça de José Soriano, a més del tradicional arbre de la plaça Major. Com ja es va fer l'any passat, l'Ajuntament animarà que les associacions de veïns que així ho desitgen decoren també al seu gust l'arbre de cadascun dels seus barris.

Quant als arcs i motius lluminosos, es repartiran per les avingudes principals, on es col·locaran més de 200 elements; altres 65 arcs s'instal·laran en carrers com Ermita, Mare de Déu de Gràcia, Ramón y Cajal o Pere III; els vials per als vianants s'il·luminaran amb més de 50 arcs i, finalment, també es preveuen altres motius i cortines lluminoses en les places de la Puríssima, Sagunt i Miralcamp i el carrer de Bayarri, a més dels jardins de Sant Pasqual, Encarnació, Pou d'Amorós i Sant Ferran.

Finalment, Xus Madrigal ha recordat que dins del Pla d'eficiència municipal, el Departament de Serveis Públics està treballant ja en una nova fase de renovació en l'eix comercial de les avingudes de Francesc Tàrrega, Murà i Pius XII, on s'estan substituint les bombetes tradicionals per d'altres de tecnologia led. L'edil recorda que aquesta actuació, que compta amb una subvenció de la Generalitat Valenciana per a la millora d'àrees urbanes de concentració comercial, "pretén continuar contribuint, en la mesura de les nostres possibilitats, a l'enfortiment i millora de la competitivitat del comerç local, per a generar un entorn urbà més atractiu i sostenible al mateix temps que reduïm la factura energètica municipal, que l'any passat es va triplicar per l'escalada dels costos de l'energia".

Galeria multimèdia

Imatges

Instal·lació de l'enllumenat especial de Nadal_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es