Inici

Vila-real col·labora amb Avaf per a promoure l'acolliment familiar de menors en processos de protecció

dimecres, 15 de novembre de 2023

El regidor de Serveis Socials, Toni Marín, i representants d'Avaf_1

L'Ajuntament de Vila-real col·labora amb l'Associació de Voluntaris d'Acolliment Familiar (Avaf) per a promoure la labor d'aquest col·lectiu i fomentar l'acolliment de menors en processos de protecció. En el marc d'aquesta aliança, el regidor de Serveis Socials, Toni Marín, ha presentat avui la campanya de sensibilització que a partir de la setmana vinent durà a terme l'associació per a donar a conéixer el recurs de l'acolliment familiar i incrementar el nombre de famílies que actualment són voluntàries. Marín ha estat acompanyat per Maider Macareno, coordinadora d'Avaf, i Laura Edo, tècnica de l'associació, i ha subratllat que "sota el lema 'Dona'm un lloc on créixer junts', Avaf desenvolupa una labor tan important com sensible com és fer costat a les famílies i als menors implicats en processos d'acolliment familiar".

L'Ajuntament de Vila-real manté des de fa diversos anys un conveni de col·laboració i duu a terme activitats de la mà d'Avaf a través de l'equip especialitzat d'infància i adolescència de la Regidoria de Serveis Socials. "L'objectiu principal d'Avaf és ajudar a resoldre situacions de risc o desemparament, acompanyar les famílies i les persones acollidores de menors d'edat i ajudar també aquests menors en la transició des de la infància a la vida adulta", remarca Marín, que reitera l'aposta del consistori per l'aliança social amb entitats com Avaf "de la qual ens sentim molt orgullosos".

A Vila-real, hi ha actualment unes 30 famílies acollidores però "sempre es necessiten voluntaris" i, per aquest motiu, Avaf iniciarà la setmana vinent una campanya d'informació i sensibilització amb taules informatives que s'instal·laran a la plaça de la Vila els dies 22 i 23 de novembre, i que tindrà continuïtat durant el mes de desembre. 

La tècnica Laura Edo ha subratllat que Avaf, una associació fundada fa 35 anys, porta ja més de dues dècades present a Vila-real donant suport a les famílies i als menors en acolliment. "Des de fa dos anys comptem amb el suport de l'Ajuntament de Vila-real a través d'un conveni que és fonamental per a poder continuar amb la nostra labor, per la qual cosa donem les gràcies al consistori", apunta la tècnica. Entre les activitats que Avaf realitza a Vila-real destaca el reforç escolar setmanal als xiquets, xiquetes i adolescents en acolliment, així com un grup de suport i trobades, a més d'activitats d'oci per a donar un respir a les famílies. Amb la campanya informativa que iniciarà Avaf a Vila-real "volem que es conega el recurs de l'acolliment familiar perquè hi ha molts xiquets i xiquetes a la Comunitat i la província que esperen una família".

Per part seua, Maider Macareno detalla que "l'acolliment familiar és una mesura dins de la protecció del menor perquè el xiquet, xiqueta o adolescent puga viure en una llar mentre es duu a terme el procés d'intervenció amb la família biològica". Això permet que els menors "puguen estar amb una família durant aquest procés en lloc d'estar en una residència, amb tots els beneficis que suposa per a aquests xiquets i xiquetes". Finalment, la coordinadora d'Avaf ha destacat que "és important que el recurs es conega, que la modalitat d'acolliment continue creixent i per això agraïm l'esforç de l'Ajuntament de Vila-real per a donar a conéixer aquesta possibilitat que tenen les famílies".

Galeria multimèdia

Imatges

El regidor de Serveis Socials, Toni Marín, i representants d'Avaf Campanya de sensibilització d'Avaf_2 Campanya de sensibilització d'Avaf_1

Veure més imatges

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es