Inici

La quarta llacuna del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars continua amb el seu procés de naturalització

divendres, 17 de novembre de 2023

Llacuna artificial del Millars

L'última llacuna artificial del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, gestionat pels ajuntaments de Vila-real, Almassora, Borriana, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana ha complit un any de vida des de la seua construcció. La nova zona humida de 1.200 metres quadrats s'ubica al marge dret del Millars, a pocs metres de l'àrea recreativa del camí de Carnissers del terme de Borriana. El projecte té com a objectiu la naturalització de l'espai perquè puga ser usat per diverses espècies d'aus limícoles i aquàtiques una vegada es complete el procés de naturalització. En una segona fase es procurarà adaptar la zona per a l'observació d'aus d'una forma senzilla. El Servei de Guarderia Rural del Consorci riu Millars ja ha pogut constatar la presència de diverses espècies de fauna en la llacuna com és el martinet ros comú (Ardeola ralloides) o l'esplugabous (Bubulcus ibis) a més d'alguna rabosa que aprofita la llacuna per a beure.

La previsió que fan els tècnics del Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars és que hauran de passar diversos anys perquè la llacuna estiga envoltada de vegetació i puga permetre l'establiment de les potencials espècies aquàtiques. Fa uns mesos es van plantar diverses espècies al voltant de la llacuna com són àlbers blancs (Populus alba), gatells (Salix atrocinerea), sàlics (Salix purpurea) i tamarius africans (Tamarix africana) amb l'objectiu d'accelerar el procés de naturalització de la quarta llacuna. La finalitat és assolir un nou ecosistema de zona humida que compta amb una làmina d'aigua d'entre 40 i 50 centímetres i permeta la nidificació i observació d'aus com els anàtids, les limícoles i altres espècies i així reduir la pressió humana de la zona de les Goles.

Galeria multimèdia

Imatges

Llacuna artificial del Millars_2 Llacuna artificial del Millars_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es