Inici

El Ple aprova per unanimitat les peticions de Vila-real a la Generalitat Valenciana per als pressupostos de 2024

divendres, 24 de novembre de 2023

Ple ordinari de 24 de novembre de 2023

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat amb el suport de tots els grups municipals una declaració institucional per a demanar a la Generalitat Valenciana la inclusió en els pressupostos autonòmics de 2024 d'infraestructures i mesures necessàries per al desenvolupament de la ciutat. La proposta unànime reivindica un total de 44 projectes i accions per a ajudar l'economia i millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Els grups municipals han consensuat els projectes "prioritaris" per a la ciutat, en matèries com ara carreteres, educació, sanitat, serveis socials, esports o economia que, "en alguns casos, són peticions de fa més de 20 anys a la nostra ciutat". Entre les demandes s'inclouen més de 40 infraestructures i mesures en els àmbits sanitari, educatiu i esportiu, de serveis socials, transports i mobilitat, culturals, infraestructures urbanes, agricultura i economia. L'alcalde, José Benlloch, ha agraït la unanimitat dels grups per a elevar la veu en defensa de les necessitats de la ciutat de Vila-real.

D'altra banda, el Ple ha aprovat també per unanimitat l'exposició al públic i aprovació inicial de la modificació de l'Ordenança municipal de trànsit per a regular l'ús urbà de vehicles de mobilitat personal (VMP). La regidora de Seguretat Pública i Emergències, Silvia Gómez, ha explicat que la normativa inclou qüestions com l'edat mínima per a poder circular amb els populars patinets, que es fixa en 14 anys, la regulació de les zones d'estacionament o la prohibició de circular per voreres i zones per als vianants.

Unes altres de les condicions que fixa l'Ordenança de trànsit respecte als VMP són l'ús de casc en els casos que s'establisquen reglamentàriament o la recomanació de comptar amb assegurança de responsabilitat civil. Els vehicles de mobilitat personal -que hauran d'observar les normes de circulació de trànsit- només podran estar ocupats per una persona i hauran de comptar amb un certificat de circulació per a garantir que són vehicles homologats. Una de les principals innovacions del text local serà també la realització d'un curs teòric i pràctic de formació anterior a la conducció, que serà organitzat per l'Ajuntament. L'alcalde ha remarcat que la modificació de l'ordenança que s'ha aprovat avui de manera inicial s'exposarà durant 30 dies i, posteriorment, una vegada resoltes les al·legacions en cas de presentar-se'n, s'aprovarà definitivament en el Ple. Fins aquell moment, Benlloch ha incidit en el fet que la normativa que regeix és l'estatal.

També per unanimitat s'ha tirat avant el projecte per a la renovació de la xarxa d'aigua potable en el tram del carrer d'Andalusia, entre els carrers de Borriol i Calvari. El regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, ha xifrat la inversió en més de 62.000 euros, una quantitat que assumeix l'empresa concessionària de l'aigua potable dins del pla director d'inversions anuals. Madrigal ha emmarcat aquest projecte en el pla de millora de la xarxa d'aigua potable, amb projectes com la instal·lació de filtres de carbó actiu en els pous per a una qualitat òptima de l'aigua o la renovació constant de canalitzacions en el nucli urbà. En aquest cas, el Departament de Serveis Públics ha detectat una problemàtica de fugues en aquest tram del carrer d'Andalusia, per la qual cosa se substituiran les canalitzacions existents i s'aprofitarà per a renovar la vorera i fer-la més accessible.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es