Inici -> Vila-real

Vila-real alça la veu contra la violència masclista en la commemoració del 25N

dissabte, 25 de novembre de 2023

25N. Dia per a combatre la violència contra les dones

Vila-real alça la veu contra la violència masclista en els actes organitzats per la Regidoria d'Igualtat i les associacions vinculades amb la igualtat de gènere. Una performance i la lectura de manifestos -tant l'oficial, aprovat ahir en el Ple, com els preparats per les diferents organitzacions de dones- han centrat les activitats del 25N amb un missatge clar: "Ni una més".

En l'últim any, han sigut donades d'alta a la Casa de la Dona, seu de la Regidoria d'Igualtat, 32 noves víctimes de violència de gènere i s'ha mantingut l'atenció a altres 22 dones a les quals es va començar a atendre en anys anteriors. "La violència de gènere és un dels problemes socials més greus, per no dir el primer, al qual ens enfrontem cada dia", assenyala la regidora d'Igualtat, Silvia Gómez. De les 54 dones ateses enguany, 41 han disposat del terminal ATENPRO i en l'actualitat són 23 les dones de Vila-real que continuen usant aquest sistema de protecció telefònic, que ofereix a les víctimes de violència de gènere una atenció immediata les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any.

Les tècniques de la Casa de la Dona s'encarreguen de la tramitació de les sol·licituds, seguiment de les incidències, l'avaluació de la conveniència o no de mantindre's en el servei transcorregut un any o les baixes del servei, sempre en estreta col·laboració amb els cossos i forces de seguretat que vigilen els compliment de les ordres de protecció a les víctimes (Policia Local i Policia Nacional), a més de la cooperació amb Creu Roja, entitat gestora del servei.

"Algunes víctimes són derivades al nostre servei després d'haver denunciat la seua situació i haver obtingut una ordre de protecció dels jutjats i altres arriben per pròpia iniciativa buscant solució a la situació de maltractament que pateixen o remeses per altres serveis. Això no seria possible sense el treball previ de coordinació que el personal de la Casa de la Dona i de tota la xarxa d'atenció a les dones realitzen de manera habitual", destaca Gómez. Especialment, l'edil destaca la coordinació amb els equips de la zona bàsica de Serveis Socials per a l'accés de les dones i els seus fills a les prestacions municipals a les quals tenen dret, com les ajudes econòmiques d'emergència; així com la coordinació amb els serveis específics del Govern autonòmic (Oficina d'ajuda a les víctimes del delicte, Centres Dona 24 Hores, Casa d'Acollida, Labora) i del Govern central (SEPE, Seguretat Social). "No podem oblidar de cap manera la imprescindible tasca d'entitats com Creu Roja, Cáritas, Tots Units per a garantir la millor xarxa d'atenció i suport a les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista", detalla la regidora.

"En una societat avançada com pretenem que siga la nostra, és inconcebible que la meitat de la població, les dones, patim una violència sistèmica i atroç, que, només enguany, ha posat fi a la vida de 94 dones a les mans de les seues parelles o exparelles. No podem tolerar-ho", conclou Gómez. La regidora ha participat, juntament amb membres de la corporació, dels actes en commemoració del 25N, que compten amb la col·laboració de Grup de Dones Vila-real, Fundació Manantial, Creu Roja Vila-real, El Bressol, Ames de Casa, Acudim, Mujeres en Igualdad i Afym LGTBI.

La programació especial del 25N va arrancar amb la ponència de la vila-realenca Paula Bonet, i ha comptat hui també amb un taller de sexualitat a càrrec de Neus Batalla. L'exposició "Una mirada diferent",de Maria Ortega (Fundació Caixa Rural, fins al 7 de desembre), els Contes divergents de Contaclown (30 de novembre, AV Botànic Calduch), la campanya Cicatrius amb veu pròpia, de Creu Roja Vila-real, i les Jornades de Prevenció de la Violència de Gènere en els instituts previstes al desembre, són unes altres de les activitats organitzades per la Regidoria d'Igualtat al voltant del 25N, Dia per a Combatre la Violència contra les Dones.

25N
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es