Inici

La Fundació Globalis premia les empreses Acctua, Gesuncer i Somnia pel seu alt grau d'innovació

dilluns, 27 de novembre de 2023

Premis Globalis 2023_2

Les empreses Acctua, Gesuncer i Somnia han resultat guanyadores de la desena edició dels Premis Globalis, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real i el patrocini de Dolores Cortés, Multiópticas, Fundació José Soriano, Vidres, Fundació José Gómez Mata, Esmalglass-Ítaca i Élite Cementos. La gala va començar amb l'homenatge del 70é aniversari a l'empresa Dolores Cortés per part de la Fundació Globalis i l'Ajuntament de Vila-real amb el lliurament de sengles reconeixements, rebuts per Dolores Font Cortés, la seua directora creativa.

D'un total de 12 finalistes, el primer Premi Globalis 2023, dotat amb 1.500 euros, se l'ha emportat l'empresa Acctua, dedicada al desenvolupament de solucions d'accessibilitat en pàgines web per a persones amb qualsevol discapacitat, fins i tot aquelles que només compten amb activitat cerebral. Acctua també ha guanyat el Premi Vila-real Innpulso ja que ha sigut triada per l'Ajuntament perquè represente la ciutat enguany en les diferents trobades organitzades en el marc de la Xarxa Nacional Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació.

Per part seua, l'empresa Gesuncer, dedicada a la comercialització de productes químics, frites, esmalts i tintes per a la impressió digital i matèries primeres destinades principalment a la indústria ceràmica, ha sigut guardonada amb un accèssit dotat amb 500 €.

L'accèssit Jove Empresa se li ha atorgat a Somnia, empresa que ofereix diferents serveis per a la infància i les seues famílies, a través d'activitats per a treballar aspectes socials, emocionals i educatius i fomentar el desenvolupament holístic dels xiquets i xiquetes. Aquest premi també està dotat amb 500 €  i la possibilitat de tenir un despatx gratuït al Viver d'Empreses que la Cambra de Comerç de Castelló té a Vila-real.

Finalment, s'ha reconegut amb el Premi Trajectòria a Conchita Catalán com a reconeixement a la seua gran labor social realitzada des de l'any 1970 a través de la Congregació de Filles de Maria Immaculada, conegudes com les purissimeres a Vila-real. La Fundació Globalis ha considerat atorgar-li aquest reconeixement per la seua llarga vocació de servei i per a destacar el seu compromís social, solidaritat, esperit d'ajuda i el seu lliurament desinteressat als veïns i veïnes de la ciutat. La guardonada ha agraït el premi a la Fundació.

Finalment, l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha clausurat l'acte i ha felicitat els premiats i ha destacat la capacitat d'innovació d'aquestes empreses situades en el nostre territori. L'alcalde ha destacat el treball de la Fundació Globalis en el camí per la innovació iniciat per l'Ajuntament de Vila-real el 2011 com primera ciutat de la ciència i la innovació de la província. Benlloch ha afegit que "innovar no és més que buscar respostes en nous reptes des de la creativitat. Precisament el que fa just 70 anys va fer Dolores Cortés, dissenyant el seu primer banyador, i que després ha continuat fent amb gran talent la seua filla Dolores Font". "També innovar és saber adaptar-se als canvis sense perdre els valors, com Conchita Catalán, alma mater de la Congregació de Filles de Maria Immaculada i Premi Trajectòria de la Fundació Globalis. Ella ha sabut entendre l'idioma de les diferents generacions que han passat per l'entitat i és un exemple d'innovació social".

Més fotografies, al Flickr de l'Ajuntament de Vila-real 

Galeria multimèdia

Imatges

Premis Globalis 2023_1 Premis Globalis 2023
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es