Inici -> L'Ajuntament i tu

Vila-real signa un acord històric per a la incorporació de la Casa Museu de Llorens Poy al patrimoni municipal

dimarts, 28 de novembre de 2023

Signatura de la casa museu de Vicente Llorens Poy

L'Ajuntament de Vila-real ha signat un acord històric per a l'adquisició de la Casa Museu del pintor i escultor Vicente Llorens Poy, Fill Predilecte de la ciutat, que passa a formar part del patrimoni municipal juntament amb els valuosos fons artístics que atresora. L'alcalde, José Benlloch, ha rubricat aquesta mateixa setmana amb els hereus de l'artista, Antonio Carlos i José Vicente Llorens Lara, la compra de la propietat -que fins al moment estava cedida al consistori a través d'un lloguer amb opció a compra- per prop de 2 milions d'euros, una quantitat subvencionada per la Generalitat Valenciana.

"Amb l'adquisició de la Casa Museu de Llorens Poy fem un pas històric per a continuar ampliant el patrimoni municipal i sobretot per a la conservació i difusió del llegat de Vicente Llorens Poy, Fill Predilecte de Vila-real, artista universal, una de les figures principals de l'art plàstic al nostre país, i sens dubte una de les personalitats culturals de Vila-real més llorejades i reconegudes a escala nacional i internacional", afirma Benlloch. L'acord de compra de la casa museu i tota la parcel·la situada al carrer de l'Ermita contempla un preu de 2.557.499 euros, dels quals l'Ajuntament havia pagat ja 625.312 euros a través del lloguer amb opció a compra tancat el 2015.

D'aquesta manera, en l'acord de compravenda signat aquesta setmana s'ha satisfet la quantitat restant, un total d'1.932.187 euros. L'alcalde ha agraït als hereus, Antonio Carlos i José Vicente Llorens Lara, que "des del primer moment han facilitat tots els tràmits per al compliment de la voluntat del seu oncle, amb qui vam començar a treballar des que vaig arribar a l'Alcaldia, però lamentablement la seua defunció sobtada va fer que les coses s'hagueren de replantejar". Al mateix temps, Benlloch ha valorat també que "va ser el president Ximo Puig qui va aprovar la subvenció de la Generalitat Valenciana que permet que puguem rubricar ara aquesta compra històrica, que no hauríem pogut dur a terme en aquest moment a causa de la difícil situació econòmica municipal per les cinc crisis que hem gestionat en els últims anys, entre elles les de l'herència del deute i l'urbanisme del PP que cada any ens llastren amb 7 milions d'euros".

L'immoble està format per una parcel·la de 3.243,56 metres quadrats al carrer de l'Ermita, en la qual se situa l'habitatge de dues plantes, amb una superfície construïda de 883,45 metres quadrats, que inclou, a més de les estances, cinc sales d'exposició d'obres artístiques, capella i nau per al taller d'escultura i pintura de l'artista. L'exterior compta amb jardins ornamentats amb escultures del mateix Llorens Poy. Amb aquesta adquisició, l'Ajuntament de Vila-real farà un pas crucial en el pla per a la promoció i difusió de la figura i obra de Vicente Llorens Poy, que es va iniciar el 2015 amb la signatura del contracte d'arrendament de la casa museu als hereus de l'artista, els seus nebots Antonio Carlos i José Vicente Llorens Lara, per a la realització d'activitats de promoció, difusió, formació, conservació, enfortiment i manteniment del llegat del pintor i escultor.

L'alcalde també ha agraït als tècnics municipals, especialment al vicesecretari, José Blas Molés, al coordinador d'Urbanisme de l'Alcaldia, Simón García Petit, així com a l'advocada de la família María Jesús Domingo i a la notària de Vila-real Pilar Nácher i tot el seu equip "perquè hem treballat molt junts en interés de la ciutat".

L'acord amb els hereus, atesa la memòria i voluntat del Fill Predilecte, contempla que amb l'adquisició de l'immoble es procedirà a la donació a la ciutat de tot el seu contingut, que inclou la col·lecció particular d'art, imatgeria i escultures de caràcter religiós i tota l'obra del mateix escultor. Així, en el mateix acte de compra, els hereus han signat també l'inici de l'expedient per a la donació de tot el contingut de l'immoble.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es