Inici -> └rees -> Policia Local -> NotÝcies de la policia

Vila-real consolida les patrulles escolars com a reforš de la seguretat viÓria als colĚlegis en el seu primer any de funcionament

dijous, 7 de desembre de 2023

Campanya de patrulles escolars

El projecte de patrulles escolars es consolida a Vila-real com una iniciativa de millora de la seguretat viÓria a l'entorn dels centres educatius en el seu primer any de funcionament. Aquest projecte, sorgit durant el curs 2022-2023, estÓ impulsat per l'Ajuntament de Vila-real a travÚs de la Policia Local i Protecciˇ Civil i permet que persones voluntÓries puguen reforšar l'atenciˇ i regulaciˇ dels passos de vianants a l'entorn de centres escolars que no poden ser atesos pels agents del cos policial. Es tracta d'una iniciativa contemplada en el Reglament general de circulaciˇ que ha despertat l'interÚs de policies locals d'altres municipis i per la qual l'Ajuntament de Vila-real aposta de manera ferma.

Amb motiu del primer aniversari del projecte, la Policia Local ha llanšat una nova campanya de difusiˇ de les patrulles escolars amb el repartiment d'imants informatius entre l'alumnat dels centres educatius. Els imants van acompanyats d'informaciˇ bÓsica sobre el projecte i com inscriure's per a ser voluntari. "Estem molt satisfets i agra´ts per la labor que realitzen els voluntaris i voluntÓries de les patrulles escolars i volem consolidar aquest projecte com una forma de participaciˇ ciutadana i de colĚlaboraciˇ amb la nostra Policia Local", detalla la regidora de Seguretat P˙blica i EmergŔncies, Silvia Gˇmez. La regidora recorda que la creaciˇ de les patrulles escolars va nÓixer de la demanda per part d'alguns centres educatius i associacions de mares i pares de comptar amb regulaciˇ del trÓnsit en tots els passos de vianants situats en els accessos dels centres educatius de la ciutat.

En aquests moments, les patrulles escolars, coordinades per Protecciˇ Civil, compten amb sis persones voluntÓries, que reforcen la regulaciˇ en els passos de vianants dels colĚlegis Pasqual Nßcher, Angelina Abad, Carlos Sarthou, JosÚ Soriano, Consolaciˇ i Pintor Gimeno Barˇn. L'inspector Alfonso Monfort, impulsor del projecte, assenyala que les persones voluntÓries han rebut prŔviament una formaciˇ sobre nocions bÓsiques per a regular el trÓnsit en els passos de vianants, aixÝ com quina ha de ser la seua funciˇ. A mÚs, compten amb una asseguranša i se'ls ha dotat del material corresponent per a la seua comesa: un jupetÝ reflector, gorra i xiulet, a mÚs d'una paleta de senyalitzaciˇ. La Policia Local continua cobrint els punts escolars amb major intensitat de trÓnsit o que puguen presentar major complicaciˇ i ha assignat els colĚlegis de baixa intensitat de trÓnsit a les patrulles escolars.

Aquesta figura estÓ regulada per la normativa i en pa´sos europeus i americans Ús habitual, encara que a Espanya no tÚ tant d'arrelament. De fet, la Policia Local de Vila-real ha sigut de les primeres a implantar-la, la qual cosa ha despertat l'interÚs d'altres municipis com Oliva o Terol, que han contactat per a recaptar informaciˇ sobre el projecte.

Des de la Policia Local subratllen que qualsevol persona d'entre 18 i 70 anys que no tinga cap incapacitat pot participar en el programa. A mÚs, es tracta d'una participaciˇ totalment voluntÓria, per la qual cosa poden triar els dies, l'horari i el centre on volen ajudar a regular el trÓnsit. Es tracta de facilitar la colĚlaboraciˇ ja que, a mÚs, en cas de no poder assistir-hi algun dia, nomÚs Ús necessari comunicar-ho amb antelaciˇ i es designarÓ una altra persona voluntÓria per a cobrir eixe lloc.

Les persones interessades a participar en el projecte de patrulles escolars poden inscriure's en l'enllaš https://bit.ly/patrullaescolar o enviar un correu electr˛nic a Protecciˇ Civil Vila-real (proteccioncivil@vila-real.es).

Galeria multimèdia

Imatges

Patrulles escolars de Vila-real _1
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es