Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real convertirà els antics jutjats en la seu de l'àrea econòmica municipal com a revulsiu al comerç local, en un projecte finançat per la UE

dimecres, 6 de desembre de 2023

Antic edifici dels jutjats

La remodelació de l'edifici dels antics jutjats, inclosa en el projecte de modernització del Mercat Central per al qual l'Ajuntament de Vila-real ha obtingut una subvenció europea de prop d'un milió d'euros, avança amb la seua licitació pública, amb l'objectiu de reconvertir l'antic edifici judicial, annex al Mercat Central, en la seu de l'àrea municipal d'Economia. Després d'esmenar uns errors tècnics apreciats en la primera licitació, el projecte ha obert el procés de contractació pública per la via d'urgència, amb un pressupost de 564.971 euros i un termini d'execució de set mesos. L'actuació és finançada amb fons Next Generation de la Unió Europa, a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència del Govern d'Espanya.

"La remodelació dels antics jutjats i modernització del Mercat Central serà un revulsiu molt important per als nostres comerços, ja que permetrà no sols acostar serveis a la ciutadania sinó generar sinergies que estem segurs que seran molt beneficioses per al centre i per als comerços locals", argumenta Benlloch. En aquesta línia, l'alcalde recorda que es tracta d'un projecte en el qual els departaments d'Urbanisme, Economia i Projectes Europeus treballen des de fa molt de temps. "No han sigut pocs els entrebancs que hem hagut de salvar, des de les dificultats econòmiques per l'herència del PP, la covid o la crisi de preus que han afectat el projecte fins a uns errors tècnics que vam detectar en la primera licitació, una vegada obtinguda la subvenció europea que ens permetrà finançar-lo, que ens han retardat molt més del que hauríem volgut. Però, al final, la sembra dona els seus fruits i ara ja estem en el camí per a fer realitat una actuació que serà també un dels motors de la nova Vila-real del segle XXI", detalla l'alcalde.

El projecte, que inclou altres millores per a la modernització del Mercat Central, contempla una inversió de prop d'1,2 milions dels quals 920.994 euros corresponen a la subvenció de fons europeus. En el marc d'aquest projecte més ampli, denominat El Mercat Central de la Vila-real del segle XXI. Pla d'impuls del Mercat Central, cap a un mercat més dinàmic, innovador, sostenible i inclusiu, es preveu la reforma de l'antic edifici dels jutjats. Les obres afectaran una superfície de 800 metres quadrats, en la planta baixa i la primera planta. Després de la reforma, la nova seu de l'àrea econòmica comptarà amb sales polifuncionals i homologades per a formació i despatxos individuals i col·lectius per a les regidories. El projecte prioritza la millora de l'accessibilitat, climatització i eficiència energètica a través de la instal·lació de plaques solars.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es