Inici -> └rees -> Sanitat -> DrogodependŔncies

Vila-real commemorarÓ el Dia de TÓrrega amb una programaciˇ especial en homenatge al Fill Predilecte de la ciutat

divendres, 8 de desembre de 2023

Francesc TÓrrega, imatge de l'Arxiu Municipal

El pr˛xim 15 de desembre, Vila-real celebrarÓ el Dia Internacional de TÓrrega, en commemoraciˇ de la mort del mestre de la guitarra, Fill Predilecte de la ciutat. Amb motiu d'aquesta efemŔride, la Regidoria de Cultura i Tradicions ha previst una programaciˇ especial que arranca aquest cap de setmana amb una nova ediciˇ de la Setmana TÓrrega. L'acte institucional del Dia de TÓrrega, les activitats didÓctiques Coneixes TÓrrega i un concert especial de l'Orquestra de Pols i Pua Francesc TÓrrega completen la programaciˇ.

La Setmana TÓrrega, organitzada per l'Institut per al Desenvolupament Musical (IDM) amb el patrocini de l'Ajuntament de Vila-real, compleix ja onze edicions presentant el millor de la comunitat guitarrÝstica internacional. Es tracta de l'˙nic festival a tot el mˇn en el qual anualment s'interpreta la integral de concert de les composicions del m˙sic vila-realenc i que reuneix especialistes internacionals per a l'estudi del seu llegat, la qual cosa li ha permÚs erigir-se internacionalment com la principal veu autoritzada respecte a l'obra de TÓrrega. Des d'aquest dissabte i fins al pr˛xim dia 15 de desembre, es donaran cita a Vila-real els principals especialistes en la figura del Fill Predilecte. Cal destacar la celebraciˇ, en lÝnia, de la quarta ediciˇ del CongrÚs Internacional Francesc TÓrrega.

A mÚs, la Setmana TÓrrega oferirÓ classes magistrals impartides pel cŔlebre Carlos Bonell, professor en el Royal College of Music de Londres i un dels concertistes de guitarra clÓssica amb major reconeixement internacional; nominat al Grammy, amb mÚs de 20 discos gravats i colĚlaborador de Sir Paul McCartney. A aquestes sessions se sumaran les classes magistrals d'excelĚlŔncia escŔnica impartides pel destacat especialista Joan Enric Puig (mÓster en Sofrologia Caycediana), que aprofundiran en la relaxaciˇ dinÓmica i les tŔcniques per a la interpretaciˇ musical en escena. La programaciˇ es completarÓ amb la Integral TÓrrega en format concert recital durant el transcurs del congrÚs. En aquesta ediciˇ, i per a celebrar la dŔcada complida per la Setmana TÓrrega, la Integral comptarÓ amb Carlos Bonell i Damißn Valent, de forma que s'homenatjarÓ la hist˛rica intervenciˇ de tots dos en la primera ediciˇ de la Integral. Dos grans guitarristes, procedents d'Anglaterra i de l'Argentina, per a culminar l'XI Integral TÓrrega.

"Francesc TÓrrega Ús, sens dubte, un dels fills mÚs ilĚlustres que ha donat la nostra ciutat i un orgull per a tots els vila-realencs i vila-realenques. Per aix˛, volem potenciar i homenatjar la seua figura amb una sŔrie d'activitats entre les quals no podem oblidar l'espectacular concert Orgull de la nostra vila, sota la direcciˇ artÝstica de Rosanna i Gisela Morales, amb el qual el Villarreal CF va culminar la setmana passada el seu centenari", recorda la regidora de Cultura i Tradicions, Noelia Samblßs, que ha destacat tambÚ la potŔncia del CongrÚs Internacional i la Setmana TÓrrega per a aprofundir des de l'Ómbit acadŔmic i professional en la rellevÓncia que el vila-realenc ha tingut en la hist˛ria de la m˙sica i de la guitarra.

El mateix dia 15 de desembre, a mÚs de l'acte institucional en homenatge a TÓrrega enfront del bust del carrer de Bayarri i la seua casa natal, se celebrarÓ el contacontes i rondalla Coneixes TÓrrega, a cÓrrec de l'Orquestra de Pols i Pua Francesc TÓrrega i la companyia teatral La Fam, dirigit a l'alumnat de segon de primÓria dels colĚlegis de Vila-real. L'activitat es farÓ en coordinaciˇ amb el Seminari de Mestres de M˙sica de Vila-real. Ja a la vesprada, desprÚs de l'homenatge i audiciˇ acadŔmica dels alumnes de guitarra del Conservatori Mestre Goterris, l'Orquestra Francesc TÓrrega, que va complir 40 anys l'any 2021 portant amb orgull el nom del mestre vila-realenc, oferirÓ el concert TÓrrega i deixebles (22.00 h, Auditori Municipal M˙sic Rafael Beltrßn Moner).

Galeria multimèdia

Imatges

Concierto TÓrrega i deixebles
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es