Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials
dimecres, 13 de desembre de 2023
L'Ajuntament de Vila-real torna a mostrar el seu compromís amb el foment de la participació dels joves en la vida pública amb un nou projecte en col·laboració amb la Càtedra de la Infància i l'Adolescència de la Universitat Politècnica de València. Es tracta d'una guia de bones pràctiques per a la participació social dels xiquets, xiquetes i adolescents que avui han presentat el regidor de Serveis Socials, Antonio Marín, i el director de la Càtedra d'Infància i Adolescència i president de la Xarxa d'Universitats per la Infància i l'Adolescència, Vicente Cabedo Mallol. L'edició d'aquesta guia va sorgir precisament a partir de les Jornades de participació real dels xiquets, xiquetes i adolescents en la construcció de les polítiques públiques que es van celebrar el setembre de 2022 a Vila-real.
"Amb aquesta publicació estrenyem la col·laboració amb la càtedra i sobretot reforcem el compromís d'aquest equip de govern amb la participació dels xiquets i xiquetes en la construcció d'una societat millor i en el disseny de la nova Vila-real del segle XXI", subratlla Marín, que recorda que Vila-real va ser una ciutat pionera en la creació del Consell de Xiquets i Xiquetes el 2014. En aquest sentit, Vicente Cabedo, que ha coordinat l'elaboració de la guia de bones pràctiques al costat d'Isaac Ravetllat, ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real i ha recalcat el lideratge de la ciutat "en el suport a les polítiques de participació de la infància i l'adolescència".
Vicente Cabedo ha explicat que aquest llibre deriva de les jornades que es van celebrar a Vila-real i pren com a eix central el dret a la participació establit en la convenció de drets dels xiquets i xiquetes. "Aquest dret va més enllà que els xiquets i xiquetes siguen escoltats, sinó que implica també la seua participació real en les polítiques públiques", apunta. De fet, la guia aporta experiències reals, no sols de municipis de la Comunitat Valenciana, sinó també d'altres punts d'Espanya i fins i tot d'altres països amb la idea de "reivindicar el dret a la participació de la infància i l'adolescència i de facilitar que les institucions i administracions puguen aplicar aquestes polítiques de participació de manera efectiva i viable", conclou el director de la càtedra.
Finalment, el regidor Antonio Marín ha agraït al director de la càtedra la seua voluntat de col·laboració i ha remarcat el compromís de l'equip de govern en la defensa i protecció dels drets dels xiquets i xiquetes.
Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es