Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch demanarà a Generalitat i Diputació que s'impliquen també en el finançament del museu parroquial de l'arxiprestal

dimecres, 20 de desembre de 2023

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, presidirà demà la Comissió Informativa de Qualitat de Vida convocada per a avançar en els actes del 750 aniversari de la ciutat. En la reunió amb els grups municipals, el primer edil detallarà projectes com la creació del museu parroquial de l'església arxiprestal Sant Jaume, coincidint amb els 750 anys que complirà també el 2024 l'església major. Per a l'accessibilitat i adequació del museu parroquial, l'alcalde calcula que serà necessària una inversió d'uns 150.000 euros, per a la qual demanarà també la implicació de la Diputació i la Generalitat, tal com s'ha fet en altres casos com la rehabilitació del saló de sessions del Sindicat de Regs o per a l'impuls de la basílica de Sant Pasqual, entre altres.

Benlloch ha recordat que el conveni de col·laboració amb l'església arxiprestal era un dels projectes previstos per l'equip de govern que no han pogut materialitzar-se encara per la impossibilitat de subscriure un préstec per a fer front als 1,3 milions d'euros en noves sentències urbanístiques del PP. "Portem molt temps treballant en el projecte d'impulsar el museu parroquial de l'església arxiprestal com un dels tres pilars del posicionament de Vila-real en l'àmbit del turisme religiós -juntament amb Sant Pasqual i la Casa Museu de Llorens Poy-. Hem parlat d'això en diverses ocasions i també ho vaig traslladar als grups en les dues juntes de portaveus que celebrem per a abordar la subscripció del préstec. És una qüestió que sempre ha concitat l'acord i mai ha generat cap comentari en contra", recorda l'alcalde, qui demà detallarà en la comissió el camí recorregut per a fer possible el museu parroquial en els últims anys.

"En aquests moments, tenim avançat el projecte, que calculem que pot suposar una inversió de 150.000 euros. L'Ajuntament, com hem fet amb moltes altres entitats (Creu Roja, Lluïsos, Sindicat de Regs), hem de col·laborar en una iniciativa que repercutirà també en noves oportunitats per a la ciutat. Però no podem estar sols. Per això hem anunciat la nostra intenció de signar un conveni amb l'Arxiprestal. Però no podem estar sols en una qüestió de tanta rellevància per a la nostra ciutat. Demanarem a la Generalitat i la Diputació que s'impliquen també en aquest projecte", conclou Benlloch.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es