Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch anuncia la pròrroga del pressupost el 2024 per les dificultats de personal i la impossibilitat d'aprovar el préstec per a pagar 1,3 milions dels "empastres del PP"

dijous, 21 de desembre de 2023

L'alcalde anuncia la pròrroga del pressupost

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat hui que ha ordenat la pròrroga del pressupost de 2023, davant la impossibilitat d'aprovar els comptes abans que acabe l'exercici per un cúmul de motius entre els quals torna a jugar un paper destacat l'herència dels governs del Partit Popular. El bloqueig al préstec plantejat pel govern municipal per a pagar els 1,3 milions d'euros en sentències fermes "pels empastres i l'urbanisme de Monopoly del PP" ha obligat a modificar el full de ruta de l'equip de govern i a recalcular les previsions inicials; una situació a la qual se sumen unes altres de gran gravetat com les dificultats de personal després de la marxa del cap de l'Oficina Pressupostària, o la recent sentència del Tribunal Constitucional que declara inconstitucionals les pròrrogues a la moratòria de la Llei urbanística valenciana. A aquests motius s'uneix la incertesa, hui dia, sobre els ingressos de Govern, Generalitat i Diputació de què pot disposar l'Ajuntament.

"Fa un mes i mig, teníem el propòsit i el full de ruta clars per a poder aprovar els comptes dins del termini i en la forma corresponent i iniciar l'any amb els nous pressupostos aprovats. Però ha sigut i serà impossible", valora Benlloch, qui ha donat ja l'ordre a la regidora d'Hisenda i a la Intervenció per a prorrogar el pressupost de 2023. "Això vol dir que l'1 de gener de 2024, l'Ajuntament obrirà la persiana amb total tranquil·litat, amb un pressupost prorrogat que garanteix el funcionament del consistori", puntualitza.

Benlloch ha detallat els motius que han portat a no poder aprovar el nou pressupost. "En primer lloc, no haver pogut aprovar el préstec d'1,3 milions fa ara mes i mig, suposa que aquests diners hem de posar-los en algun lloc, perquè les sentències s'han de pagar. Això ens ha portat a recalcular les previsions que teníem i que vam traslladar també als grups des del primer dia", explica. D'aquests 1,3 milions, es va aconseguir pagar amb fons propis 109.000 euros, per la qual cosa queden 1,2 milions -corresponents a sentències per l'obertura de l'avinguda de França, carrers de Germanies, Sant Vicent de Paül i ronda Sud-oest- que "alteren el pressupost" i l'elevaran dels 53,5 milions a uns 54,5 milions.

A més del préstec per a pagar "empastres del PP", l'altra gran dificultat per a poder aprovar abans de final d'any el pressupost està en els problemes de personal, després de la marxa, fa més d'un mes, del cap de l'Oficina Pressupostària. "Hem tret un concurs en els departaments d'Economia, Intervenció, Tresoreria, i no s'ha presentat ningú. Després hem obert el concurs a tot l'Ajuntament i tampoc s'ha presentat ningú. Per tant, estem sense cap de l'Oficina Pressupostària, els informes de la qual són preceptius per a poder aprovar un pressupost", explica. La incertesa de les aportacions d'altres institucions, que estan aprovant ara els seus pressupostos o que fins i tot, com el Govern central, també l'han prorrogat, s'afig a les dificultats municipals. "Per si no hi havia prou, hem conegut, precisament en un moment en el qual anava a debatre's en les Corts Valencianes una possible esmena per a tornar a prorrogar la moratòria dels aprofitaments urbanístics als ajuntaments, una sentència del Tribunal Constitucional l'impacte del qual encara no coneixem", agrega.

En qualsevol cas, l'alcalde ha volgut llançar un missatge de calma. "En els 12 anys que portem en el govern municipal, en cinc ocasions es va aprovar en temps i en les altres huit, vam haver de prorrogar el pressupost i aprovar els noves comptes amb l'any iniciat. I mai ha sigut un problema d'inestabilitat política, sinó de fer front als empastres i il·legalitats del PP a Vila-real", conclou.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Pròrroga del pressupost 2023
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es