Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

Vila-real acollirà el I Congrés Internacional d'Entitats de Recreació Històrica del Segle XVIII en els actes per a rememorar la Guerra de Successió

dimarts, 9 de gener de 2024

Actes de comemoració de la Guerra de Successió a Vila-real

Vila-real rememorarà un any més els tràgics fets ocorreguts a la ciutat el 12 de gener el 1706 en el marc de la Guerra de Successió. Una commemoració que cada any organitza l'Associació Cultural Socarrats amb la col·laboració de la Regidoria de Normalització Lingüística i Acció Cultural del País Valencià i que en aquesta ocasió incorpora com a novetat la primera edició del Congrés Internacional d'Entitats de Recreació Històrica del Segle XVIII. Així, aquest dissabte, 13 de gener, a més de la tradicional Marxa Cívica, tindrà lloc el Congrés, impulsat per l'Associació Cultural de Recreació Històrica Miquelets del Regne de València.

La programació d'activitats arranca aquest dijous, 11 de gener, amb la presentació del llibre Harca, Harca, Harca. Músiques per a la recreació històrica 1704-1715, a càrrec de l'autor, Ferran Navarro i Soriano. La presentació tindrà lloc a les 19.30 hores al Gran Casino i comptarà amb la participació dels grups Estela Roja de Benimaclet i El Tudell, que interpretaran diverses composicions del llibre.

El dissabte, 13 de gener, l'Associació Miquelets del Regne de València reunirà altres set agrupacions de recreació històrica del segle XVIII en el I Congrés Internacional que se celebrarà a la Casa dels Mundina a partir de les 11.30 hores. La regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás, ha destacat aquesta incorporació que "enriqueix i amplia els actes que cada any l'Associació Cultural Socarrats organitza a Vila-real per a rememorar uns fets que formen part de la nostra història i que han marcat la nostra identitat com a poble".

El mateix dissabte a la vesprada se celebrarà la Marxa Cívica, que recordarà els tràgics fets i honrarà la memòria dels vila-realencs i vila-realenques que van morir el 12 de gener de 1706 en la Guerra de Successió. La marxa iniciarà el seu recorregut a les 19.00 hores a la seu de l'Associació Socarrats, al c/ Carles Sarthou, 38, i discorrerà per l'av. Cedre, c/ Pere III, Major Sant Jaume, plaça de la Vila, c/ Major Sant Doménec i Lluís Vives, fins a arribar a la torre Motxa, on es realitzaran els parlaments institucionals. La marxa comptarà amb la participació de diferents associacions cíviques així com amb els Miquelets del Regne de València i amb les agrupacions participants en el congrés d'entitats de recreació històrica. En aquesta edició de la Marxa Cívica, el portador de l'estendard serà Juan Monterde García mentre que la periodista Glòria Castellote presentarà l'acte de parlaments oficials.

Galeria multimèdia

Imatges

Actes de comemoració de la Guerra de Successió a Vila-real_1 Actes de comemoració de la Guerra de Successió a Vila-real_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es