Inici

Normalització Lingüística i l'AVL presenten l'exposició "Escriptors valencians de l'exili" a la Casa dels Mundina

dimecres, 17 de gener de 2024

La Regidoria de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Vila-real presenta l'exposició itinerant de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) "Escriptors valencians de l'exili", que es podrà visitar del 19 al 26 de gener de 2024 a la Casa dels Mundina.

Amb motiu de la celebració de l'Any dels Escriptors Valencians de l'Exili, durant el 2023 l'AVL ha promogut l'aparició de diverses publicacions i la celebració d'activitats dirigides a difondre el paper destacat dels artistes i intel·lectuals valencians que hagueren d'emprendre el camí de l'exili durant la llarga dictadura de Franco.

L'exposició itinerant "Escriptors valencians de l'exili", coordinada per Josep Palomero i dissenyada per l'estudi Espirelius, està formada per dotze panells que expliquen la tragèdia que va afectar els milers i milers de ciutadans que van haver d'abandonar el país en busca d'asil per por de la repressió subsegüent al desenllaç de la Guerra Civil de 1936-1939. Instal·lats en diferents països d'acollida, molts dels valencians exiliats van poder participar en diverses iniciatives de caràcter associatiu que els van permetre mantenir vius els lligams emotius i culturals que els unien a la seua pàtria enyorada.

Destinada principalment a l'alumnat de l'etapa educativa de batxillerat, la guia didàctica Escriptors valencians exiliats de 1939. L'últim exili valencià, preparada pel professor i escriptor almassorí Pasqual Mas i Usó, planteja activitats tant de caràcter lingüístic i literari com històric i social per a donar a conéixer alguns dels autors valencians exiliats durant el franquisme: Angelí Castanyer, Josep Castanyer, Carles Esplà, Emili Gómez Nadal, Gaetà Huguet, Juli Just, Artur Perucho, Francesc Puig Espert, Serafí Salort i Max Aub.

Descàrrega d’arxius

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es