Inici -> Àrees

El Ple aprova per unanimitat la concessió dels Premis 20 de Febrer a Calzados Prieto, Pascual Broch Reverter, Antoni Pitarch Font, Carmen García Bartoll, l'Agrupació de Penyes del Villarreal CF i l'Acadèmia Almi Manuel Canseco Caballero

divendres, 26 de gener de 2024

Ple del 26 de gener de 2024

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat la concessió dels Premis 20 de Febrer que cada any entrega la ciutat amb motiu de les Festes Fundacionals. La sessió plenària ha ratificat la decisió consensuada per tots els grups polítics en la Junta de Portaveus per a distingir persones i entitats per la seua aportació a la ciutat, en un any especial per la celebració del 750é Aniversari de la Fundació de Vila-real. Així, tal com ha explicat la regidora de Cultura i Tradicions, Noelia Samblás, els Premis 20 de Febrer de 2024 recauran en: Calzados Prieto, comerç veterà del municipi fundat el 1966 per José Prieto i Maruja Ballester; el president de la Comunitat de Regants de Vila-real i president de la Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana, Pascual Broch Reverter; l'historiador i investigador sobre la història, la tradició i la cultura locals Antoni Pitarch Font; l'Agrupació de Penyes del Villarreal CF, fundada el 1998 i que reuneix un total de 33 agrupacions d'aficionats del club; l'Acadèmia Almi, dirigida per Manuel Canseco Caballero, per ser un centre formatiu de referència per a moltes generacions de vila-realencs i vila-realenques, i l'empresària Carmen García Bartoll, fundadora de Grúas Tomás.

L'alcalde, José Benlloch, en nom de tota la corporació, ha felicitat els guardonats i ha recordat que el lliurament dels premis se celebrarà durant les Festes Fundacionals, concretament el 18 de febrer, a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner.
En el Ple ordinari també s'ha aprovat el nomenament de la nova cort d'honor de les festes. Així, l'alcalde ha recordat que la jove Belén Ramos Cabedo serà la reina de les festes de 2024, acompanyada per les dames Aroha Mollar Gurillo, Ainhoa Carmona Camisón, Anna Llorens Jordà, Silvia Bellido Mas, Iris Honrubia Asensio i Inma Reolid Sánchez. Benlloch també ha reiterat les felicitacions a la nova cort d'honor en nom de la ciutat.

També per unanimitat, el Ple ha avalat la declaració institucional de tots els grups per a la sol·licitud a la Conselleria de Cultura per a la declaració com Bé d'Interés Cultural Immaterial de la Matxà de Sant Antoni, recuperada el 1973 per la Congregació de Lluïsos de Vila-real, així com la festa en honor al sant que l'Ajuntament celebra cada 17 de gener a l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia i que, tal com ha assenyalat l'alcalde, és "la festa més antiga que tenim documentada a Vila-real".

Finalment, en la sessió plenària també s'ha aprovat la proposta de la regidora de Seguretat Pública i Emergències, Silvia Gómez, per a la concessió de condecoracions a Antonio Angulo i Miguel Ángel Fernández, membres de l'agrupació local de voluntaris de Protecció Civil de l'Ajuntament de Vila-real per la seua dedicació i labor voluntària. Així mateix, també s'ha acordat sol·licitar a la Generalitat Valenciana la condecoració pertinent a tres agents de la Policia Local per la seua bona actuació l'1 d'agost de 2023, quan, gràcies a la seua intervenció, van salvar la vida d'una persona que patia greus problemes de salut.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es