Inici -> Àrees -> Medi ambient -> Notícies Medi Ambient

Més de 600 escolars de tots els col·legis de Vila-real plantaran arbres per a commemorar el centenari del Termet

diumenge, 28 de gener de 2024

Pinar del Termet de Vila-real

L'Ajuntament de Vila-real ha implicat els col·legis de la ciutat en la celebració del Dia de l'Arbre amb una activitat especial que commemorarà el centenari del Termet, el principal pulmó verd de la ciutat. La Regidoria de Medi Ambient impulsa aquesta iniciativa amb l'objectiu de conscienciar els escolars sobre la importància de preservar el medi natural i donar a conéixer el tresor ambiental que la ciutat té al costat del Millars. Al mateix temps, servirà per a commemorar el centenari des que el consistori vila-realenc va aprovar en Ple la plantació de 3.000 arbres, i va donar lloc al paratge del Termet que envolta l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia.

Aquesta celebració especial es desenvoluparà al voltant del Dia de l'Arbre, que a la Comunitat Valenciana es commemora el 31 de gener. Així, l'activitat s'ha programat per al dijous 1 de febrer a partir de les 10 hores i comptarà amb la participació de més de 600 alumnes de 5é de primària de tots els col·legis de la ciutat. Els escolars gaudiran d'una gimcana amb diferents proves en les quals aprendran aspectes sobre la plantació i creixement dels arbres, així com la pol·linització. Seguidament, cadascun dels grups plantarà el seu arbre. En total, es plantaran 15 pins, un per cada centre participant, a la zona del Termet situada al costat de l'assut i el Centre d'Educació Ambiental. "El Termet és un gran tresor que els nostres avantpassats ens van llegar amb molt d'esforç i que hem de protegir, cuidar i valorar", assenyala el regidor de Medi Ambient, Xus Madrigal, qui afig que "per aquest motiu, és essencial que els nostres joves el coneguen i col·laboren en aquesta labor de preservar el nostre Termet".

L'activitat inclourà a més una original iniciativa per a deixar constància d'aquesta plantació de manera que cada centre també soterrarà una càpsula del temps sota cadascun dels arbres que es plantaran. En aquesta càpsula s'inclourà un facsímil de l'acord plenari de 1924 en el qual es va aprovar, també coincidint amb el Dia de l'Arbre, la plantació de 3.000 arbres en aquest paratge, un document que els escolars signaran perquè en un futur es recorde la seua participació en aquest acte.

A més, en record d'aquesta celebració del Dia de l'Arbre, es plantaran, amb la participació de tots els col·legis, altres dos exemplars en la zona més pròxima a l'ermita on s'instal·larà una placa commemorativa.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es