Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

120 alumnes protagonitzen el Dia de l'Arbre del Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars

dimecres, 31 de gener de 2024

Celebració del Dia de l'Arbre en el paisatge protegit de la desembocadura del Millars_4

El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars ha celebrat hui el Dia de l'Arbre amb la plantació d'arbres en la nova llacuna artificial que s'ha creat al costat del riu, al terme municipal de Borriana.

La jornada ha comptat amb la participació de prop de 120 alumnes dels col·legis La Panderola de Vila-real, el col·legi Hortolans de Borriana, Penyeta Roja de Castelló de la Plana i Santa Quitèria d'Almassora. Els alumnes han plantat espècies pròpies i certificades pel viver de la Conselleria de Medi Ambient, per a millorar l'ecosistema de la nova llacuna.

S'han plantat àlbers (Populus alba), gatells (Salix atrocinerea) i sàlics (Salix purpurea). Els alumnes, alguns dels quals ja van assistir l'any passat, s'han mostrat interessats per l'evolució dels arbres que van plantar amb les seues mans i se'n marxaran satisfets en veure que estan creixent.

A la plantació han assistit el president del Consorci i alcalde de Vila-real, José Benlloch; l'alcalde de Borriana, Jorge Monferrer; l'alcaldessa d'Almassora, María Tormo i l'edil d'Educació d'aquesta localitat, Vicent Blay.

El servei de manteniment del Consorci s'ha encarregat de fer els forats al costat de la llacuna. En la jornada de plantació Itinerantur ha guiat un recorregut per les llacunes artificials d'Almassora com a activitat prèvia a la plantació d'arbres al costat de la nova llacuna de Borriana. D'aquesta manera, els alumnes han conegut com és l'ecosistema que permet a les aus disposar d'un espai de nidificació, alimentació i descans.

A continuació, els monitors han explicat als alumnes assistents com s'ha de realitzar la plantació i com s'han de mantenir les espècies plantades. A més, Itinerantur ha preparat una interessant activitat per a fomentar la repoblació. Cada un dels assistents ha rebut una bola d'argila que conté bellotes com a llavors. Aquestes boles estan regades amb pebre per a evitar l'aparició d'insectes. Posteriorment, aquestes boles es podran dipositar en espais de bosc mediterrani perquè broten nous arbres. Aquesta tècnica és coneguda com a Nendo Dango.

Els assistents també han rebut material promocional del Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars i material promocional per al foment del reciclatge de piles, realitzat per l'Ajuntament de Borriana.

La jornada ha comptat, a més, amb la coordinació dels tècnics dels respectius ajuntaments que pertanyen al Consorci, així com la guarderia rural i el servei de manteniment del Consorci que s'ha encarregat de tot el material necessari per a la plantació.

L'objectiu principal de la jornada és continuar amb el procés de naturalització de la llacuna artificial, destinada a millorar l'hàbitat del paisatge protegit. La plantació d'arbres permetrà crear un nou ecosistema que beneficie la fauna i flora de la zona. La jornada també té com a objectiu conscienciar els més joves sobre la importància de l'espai protegit de la desembocadura del riu Millars.

Galeria multimèdia

Imatges

Celebració del Dia de l'Arbre en el paisatge protegit de la desembocadura del Millars_3 Celebració del Dia de l'Arbre en el paisatge protegit de la desembocadura del Millars_2 Celebració del Dia de l'Arbre en el paisatge protegit de la desembocadura del Millars_1

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es