Inici -> Vila-real

Vila-real posa en relleu la seua 'joia' del Termet en el centenari de la plantació de 3.000 pins en el paratge

dijous, 1 de febrer de 2024

Dia de l'Arbre i commemoració de la plantació de pins al Termet

L'Ajuntament de Vila-real ha celebrat el Dia de l'Arbre amb una activitat ambiental en la qual s'han implicat tots els col·legis de la ciutat i que ha servit per a posar en relleu el gran pulmó verd del Termet. Així, la jornada ha commemorat el centenari de la plantació de 3.000 pins en aquest paratge, acordada en sessió plenària de l'Ajuntament el 6 de febrer de 1924. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, el regidor de Medi Ambient, Xus Madrigal, i altres representants de la corporació també s'han sumat a l'activitat, que ha congregat al voltant de 600 xiquets i xiquetes de 5é de primària de tots els col·legis de Vila-real.

Benlloch ha destacat el "luxe" que suposa per a Vila-real "tenir aquesta joia que és el Termet, un parc espectacular, amb més de 180.000 metres quadrats de zona verda". Un espai que brinda grans oportunitats i que, tal com ha recordat l'alcalde, "no va sorgir de manera espontània, sinó que els nostres avantpassats van plantar aquests arbres perquè ara nosaltres puguem gaudir d'un espai que és únic". En aquest sentit, el primer edil ha detallat que va ser el 6 de febrer de 1924, fa ara un segle, quan l'Ajuntament de Vila-real va acordar la plantació de 3.000 pins en el paratge. Una efemèride que els xiquets i xiquetes han recordat hui amb la plantació de nous exemplars de pins -concretament 15, un per cada col·legi participant- sota els quals s'han enterrat càpsules del temps amb una còpia de l'acord plenari de 1924 per a recordar la celebració d'aquest centenari.

Els participants també han gaudit d'una gimcana amb activitats divulgatives i finalment s'han plantat dos arbres commemoratius al costat d'una placa de ceràmica en record d'aquesta celebració.

Benlloch ha agraït a la direcció i equip docent de tots els col·legis de la ciutat la seua implicació en aquesta celebració del Dia de l'Arbre, i ha remarcat que "el missatge que volem llançar als nostres joves és que les coses costen, que per a recollir primer cal sembrar i que quan es planta i es cuida, després les coses es poden gaudir". L'alcalde també ha recordat la importància de cuidar el medi ambient i el planeta perquè "Terra només en tenim una".

Galeria multimèdia

Imatges

Dia de l'Arbre i commemoració de la plantació de pins al Termet_4 Dia de l'Arbre i commemoració de la plantació de pins al Termet_2 Dia de l'Arbre i commemoració de la plantació de pins al Termet_1

Veure més imatges

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es