Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real presenta la imatge del 750é Aniversari de la Fundació com a avantsala de la programació anual d'actes

dilluns, 5 de febrer de 2024

Presentació del logotip del 750é aniversari de la fundació de la ciutat

L'Ajuntament de Vila-real ha presentat el logotip commemoratiu dissenyat especialment amb motiu del 750é Aniversari de la Fundació de Vila-real i que durant tot un any acompanyarà a la programació d'actes que està ultimant el consistori. El regidor de Territori i Patrimoni, Emilio M. Obiol, ha presentat la imatge oficial acompanyat per la regidora de Cultura i Tradicions, Noelia Samblás, i el regidor de Turisme, Javier López, com a integrants de la comissió organitzadora dels actes del 750é aniversari. Així mateix, en la presentació, també ha participat el dissenyador local Joan Callergues, autor de la imatge triada finalment per a representar l'aniversari fundacional.

Obiol ha donat les gràcies al dissenyador, "pel seu treball i dedicació" per a fer realitat aquest disseny. A més, l'edil ha detallat que el logotip triat per a aquesta commemoració busca "un equilibri entre cultura, identitat i avantguarda, que és el que guia també el projecte polític d'aquest equip de govern a Vila-real, sense renunciar al passat però sempre mirant avant". Així les coses, la imatge de l'aniversari, "directa, moderna i de lectura senzilla" apunta a "aquest equilibri entre passat i futur, a partir de la coherència de l'ús dels colors de la ciutat, amb el groc corporatiu i el roig, i una tipografia que intenta acoblar el tradicional amb el modern".

L'edil, que també ha agraït el treball dels regidors que conformen la comissió per al 750é aniversari, ha avançat a més que s'ha elaborat un disseny vertical que s'utilitzarà en les lones de 2x8 metres que penjaran de la façana de l'Ajuntament i que s'instal·laran en els pròxims dies. En aquestes lones, a més de la imatge corporativa, es representarà el passat i el present de la ciutat amb les fotografies de l'escultura de Jaume I obra del Fill Predilecte Vicente Llorens Poy -com a símbol de l'origen fundacional- i de l'escultura María, de Jaume Plensa, -com a símbol de la Vila-real del segle XXI.

Finalment, Obiol ha avançat que la commemoració del 750é aniversari es prolongarà durant tot un any, fins a febrer de 2025, i arrancarà aquest mes amb els actes institucionals tradicionals com són l'homenatge a Jaume I i la lectura de la Carta Pobla, el lliurament dels Premis 20 de Febrer i l'homenatge a la reina i dames de 2023. Aquests actes tindran lloc el diumenge 18 de febrer, mentre que el dia 20 de febrer, coincidint amb la data de la fundació de Vila-real, es durà a terme la presentació de la programació anual.

Aquesta programació es dividirà en tres quadrimestres, i en el primer d'ells tindran especial protagonisme, a més dels actes institucionals habituals, la programació especial que ha preparat la parròquia arxiprestal Sant Jaume, que també commemora els 750 anys de la seua creació.

Galeria multimèdia

Imatges

Logotip del 750é aniversari de la fundació de la ciutat
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es