Inici -> Vila-real

Vila-real impulsa les primeres jornades educatives per a explorar les oportunitats de la intel·ligència artificial en la docència

dimecres, 7 de febrer de 2024

Presentació de les primeres jornades educatives d'intel·ligència artificial_1

El compromís de l'Ajuntament de Vila-real amb la innovació educativa i la marca de ciutat educadora es plasmarà a través d'una nova iniciativa impulsada en col·laboració amb el col·legi Fundació Flors, el Cefire i la Universitat Jaume I: les I Jornades Educatives d'Intel·ligència Artificial de Vila-real tindran lloc el 8 i 9 de març obertes no sols als docents sinó a les famílies i la comunitat educativa en general.

La regidora d'Educació, Anna Vicens, ha presentat les jornades, acompanyada pel cap d'estudis del col·legi Fundació Flors i ponent en les jornades, Ernesto Boixader, i la directora del centre de formació del professorat Cefire de Castelló, Diana Chiralt. Les jornades, que se celebraran el 8 i 9 de març a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, "tenen com a objectiu explorar les oportunitats que ofereix la intel·ligència artificial en la docència", tal com ha subratllat Anna Vicens. "Aquestes jornades ens serviran per a reflexionar sobre com la intel·ligència artificial pot transformar la docència i l'aprenentatge en l'era actual, des de la reflexió crítica i també per a oferir recursos i noves alternatives d'aprenentatge per a treballar en els centres educatius de la nostra ciutat", ha subratllat l'edil.

Anna Vicens ha agraït la col·laboració de la Universitat Jaume I, i sobretot del Cefire, a través de la seua directora Diana Chiralt, i de l'assessor científic, tecnològic i matemàtic del centre, Sergio Meseguer, que ha fet possible que les jornades estiguen acreditades; així mateix, la regidora ha donat les gràcies de manera especial a Ernesto Boixader "que ha treballat perquè aquestes jornades puguen fer-se a Vila-real, la seua ciutat, i per això, a més de per la seua passió per la docència i la innovació educativa, li estarem sempre agraïts".

Boixader, cap d'estudis del col·legi Fundació Flors, ha agraït el suport de l'Ajuntament i del Cefire. A més ha ressaltat que "les jornades no són exclusivament per a docents sinó que les famílies han de ser conscients del potencial que té la intel·ligència artificial i amb aquestes jornades poden aprendre molt i marcar un punt d'inflexió en l'educació dels seus fills". Així mateix, Boixader ha defensat el lideratge de Vila-real en aquesta innovació educativa: "No podem quedar-nos arrere i hem d'estar preparats per al futur que ve".

Per part seua, Diana Chiralt, directora del Cefire a Castelló, ha assegurat que des del Cefire "sempre estarem al costat de les iniciatives que suposen un apoderament, una qualificació professional i tècnica dels nostres docents perquè això implica que el nostre alumnat estarà més preparat per a superar els desafiaments del segle XXI". Quant a l'ús de la intel·ligència artificial en l'educació, Chiralt ha afirmat que "som conscients de la importància d'aprofitar aquestes eines per a implementar-les de manera transversal en el nostre sistema educatiu, perquè sense aquestes eines no podrem empoderar el nostre alumnat".

Les inscripcions per a docents poden formalitzar-se a través del web del Cefire mentre que la comunitat educativa i el públic en general poden inscriure's en l'àrea d'Educació del web de l'Ajuntament de Vila-real. El termini d'inscripció està obert fins al 25 de febrer.

Descàrrega d’arxius

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de les primeres jornades educatives d'intel·ligència artificial Primeres jornades educatives d'intel·ligència artificial
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es