Inici -> Àrees -> Sanitat -> Drogodependències

La Regidoria de Normalització Lingüística convoca els Premis Maig-Memorial Pasqual Batalla per a l'any 2024

dimarts, 13 de febrer de 2024

Premis Maig-Memorial Pasqual Batalla de 2024

La Regidoria de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Vila-real, en col·laboració amb l'AC El Guitarró, ha aprovat la convocatòria dels Premis Maig-Memorial Pasqual Batalla, en les modalitats de narrativa breu i novel·la curta, per a l'any 2024. La regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás, s'ha mostrat molt satisfeta per l'èxit de participació aconseguit el 2023 en la primera convocatòria de la modalitat de novel·la curta i anima els autors i les autores que escriuen en la nostra llengua que continuen escrivint en valencià i presenten els seus originals a la convocatòria que ja està oberta.

L'escriptor i membre de l'organització, Vicent Usó, ha declarat que «el Premi Maig-Memorial Pasqual Batalla de novel·la curta, després de l'èxit de la convocatòria passada, que va comptar amb un nombre de candidats, tant en qualitat com en quantitat, que va superar les expectatives, vol seguir avançant per convertir-se en un referent dins del panorama literari, com ja ho és el premi de relats breus. Així, enguany comptem, per seguir creixent, amb l'aval d'un Jurat que repeteix, i que està configurat per escriptors i editors de renom, i amb la publicació i la bona acollida del primer guanyador, Quan mou la carlinada, de Germà Garcia Belmonte, editada per Bromera, que també repetirà».

En la modalitat de narrativa breu es podran presentar, de manera exclusiva, obres de de prosa literària, de tema lliure, escrites en català, inèdites i que no hagen sigut premiades en altres certàmens. L'extensió dels treballs no podrà ser inferior a 3.500 caràcters ni superior a 8.000, espais inclosos. La separació entre línies haurà de ser d'espai i mig.

En la modalitat de novel·la curta podran optar al premi, de manera exclusiva, obres de prosa literària, de tema lliure, escrites en català, inèdites i que no hagen sigut premiades en altres certàmens. No s'admetran compilacions de contes o relats. L'extensió de les obres no podrà ser inferior a 130.000 caràcters ni superior a 170.000, espais inclosos. La separació entre línies haurà de ser d'espai i mig.

Les obres poden presentar-se fins al 17 de març de 2024 a través de l'adreça electrònica premismaig@gmail.com i la dotació dels premis serà de 600 euros per a l'obra guanyadora de la modalitat de narrativa breu i de 2.000 euros per a la de novel·la curta.

Us recordem que la Regidoria de Normalització Lingüística té una secció del seu web dedicada exclusivament als Premis Maig, www.vila-real.es/premismaig, en la qual es poden consultar les convocatòries anuals i els contes guanyadors de les edicions anteriors. D'altra banda, la novel·la guanyadora de l'edició de 2023, Quan mou la carlinada, de Germà Garcia Belmonte, publicada dins la col·lecció «L'Eclèctica» de Bromera, ja es pot trobar a les llibreries.

També podeu consultar les bases completes d'aquesta convocatòria en la seu electrònica de l'Ajuntament de Vila-real (https://seuelectronica.vila-real.es) i en el blog dels Premis Maig-Memorial Pasqual Batalla (https://premismaig.blogspot.com/).

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es