Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch denuncia la "discriminació" i el "maltractament" de Mazón a Vila-real després d'un mes sense resposta a la petició d'una reunió

divendres, 16 de febrer de 2024

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch _6

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha denunciat la "discriminació" i el "maltractament" a la ciutat per part del president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, i del seu govern, després que "en set mesos no s'han interessat a venir de visita oficial a Vila-real ni s'han dignat a respondre a la petició fa ja un mes d'una reunió urgent pel desmantellament de la seu de la Direcció Territorial d'Innovació". Benlloch ha lamentat que "amb aquest maltractament institucional no sols menyspreen l'equip de govern sinó que estan insultant la ciutadania de Vila-real".

L'alcalde ha comparegut davant els mitjans per a explicar que, un mes després de remetre de manera oficial la petició d'una reunió al president Mazón, per a abordar tant els projectes pendents a la ciutat com l'assumpte de la retirada de la seu de la Direcció Territorial d'Innovació de Vila-real, "seguim sense cap resposta per part de Mazón ni de ningú del seu equip o els seus consellers". Benlloch afirma que "la meua línia ha sigut sempre la del diàleg i el consens". Per això, "després de les eleccions autonòmiques, vaig decidir optar per la paciència i per donar temps al fet que el nou govern de PP i Vox es conformara i nomenara els seus equips". "No vaig voler eixir des del primer moment a exigir per a Vila-real tot el que hi ha pendent, a pesar que són 50 milions d'euros en infraestructures", recorda, i lamenta que "en aquests mesos, l'única cosa que hem vist són les visites de Mazón i el seu govern per la província, especialment a la ciutat de Castelló de la Plana, en una evident estratègia de centralisme que ens discrimina".

El primer edil s'ha mostrat decebut per "la falta d'ofici del govern autonòmic i la despreocupació pel que ocorre a Vila-real, a pesar que jo mai he tancat la porta a ningú". "Però a Mazón només l'hem vist ací per a la visita de Sa Majestat el Rei Felip VI i per a veure el partit del Villarreal CF-Barcelona; sap on està Vila-real però no vol venir-hi per a parlar dels temes que de veritat importen". Així mateix, "hem sabut que s'han produït visites d'alts càrrecs de la Generalitat a instal·lacions públiques, sense comptar en absolut amb Vila-real, la qual cosa per a nosaltres és una deslleialtat institucional intolerable", retrau l'alcalde.

Però de manera especial, Benlloch critica el "silenci i el menyspreu" del Consell amb el desmantellament de la Direcció Territorial d'Innovació que, "gràcies a la política de descentralització de l'anterior govern de Ximo Puig, aconseguírem situar a la planta baixa del Viver d'Empreses I, en col·laboració amb la Cambra de Comerç". El mes de gener passat, "sense avisar i incomplint el conveni signat per la Conselleria d'Innovació anterior, l'actual Consell va decidir desmantellar amb premeditació i traïdoria la seu de la Direcció Territorial a Vila-real", afirma l'alcalde.

Després d'aquest incident, el 19 de gener l'alcalde va remetre una carta a Carlos Mazón "en la qual demanava una reunió urgent per a abordar tant les peticions que hem elevat a la Generalitat amb la unanimitat de tot el Ple per a reclamar les infraestructures pendents a Vila-real, així com per a tractar la decisió no comunicada de desmantellar la Direcció Territorial d'Innovació". "Un mes després, no he rebut cap resposta a la carta", remarca Benlloch. "Únicament una resolució de la nova consellera que diu que la Direcció Territorial es trasllada a Castelló de la Plana". 

Finalment, Benlloch ha assegurat que "el més lamentable és la deslleialtat i connivència del PP de Vila-real, que només anteposa els interessos del seu partit a les necessitats de la ciutat". L'alcalde recorda que "Casabó i Llorens es van reunir al novembre amb la consellera Salomé Pradas per a abordar la situació d'infraestructures per a Vila-real, quan en aquell moment cap conseller s'havia interessat per la nostra ciutat". "Es van fer la foto, en un acte de total deslleialtat i sense cap efectivitat", conclou.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Carta de l'alcalde al president Mazón
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es