Inici -> Àrees

Vila-real liquida els comptes de 2023 amb més de 9 milions de romanents que permetran avançar en el pagament a proveïdors i afrontar sentències pels empastres del PP

dimecres, 14 de febrer de 2024

Ajuntament de Vila-real_13

L'equip de govern de l'Ajuntament de Vila-real disposa ja de la liquidació del pressupost de 2023, que llança un romanent d'una mica més de 9 milions d'euros. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha explicat que "fruit del pla d'ajust i priorització pressupostària i el pla especial de liquidació de pagaments pendents que vam aplicar l'any passat davant la delicada situació econòmica de l'Ajuntament, l'exercici de 2023 es tanca amb un romanent de 9 milions d'euros que, en la conjuntura actual, han de destinar-se a continuar complint amb els proveïdors i fer front a les sentències urbanístiques heretades de l'etapa del PP que continuen sent el principal llast per a aquesta ciutat". "A més de pagar el que es deu i les sentències, també cal fer front a alguns dels projectes i necessitats que es van quedar pendents l'any passat, fruit de les dificultats econòmiques de l'últim trimestre i el bloqueig que diverses sentències ens van generar en els comptes", agrega.

Benlloch ha subratllat que la informació sobre la liquidació del pressupost de 2023 ha sigut facilitada hui mateix als grups de l'oposició perquè en prenguen coneixement i estudi. "Per part nostra, com sempre, màxima transparència perquè tots els grups municipals coneguen la realitat econòmica de l'Ajuntament, que en aquest moment és especialment delicada per l'amenaça constant de les sentències urbanístiques i en comptar amb un pressupost prorrogat".

L'alcalde ha defensat la necessitat de continuar en la línia del pla especial de liquidació de pagaments pendents que es va iniciar al juliol de l'any passat per a agilitzar el compliment dels compromisos pendents amb proveïdors, propietaris afectats per les últimes sentències i empastres urbanístics del PP i amb els funcionaris.

"Estem en un moment molt delicat, fruit de la situació de pressupost prorrogat i de la tempesta perfecta que vam viure l'any passat amb un pressupost que tardàrem a aprovar, minva d'ingressos per les bonificacions d'impostos al comerç i hostaleria, reducció d'ingressos per plusvàlues i l'impacte en els comptes de les mesures per la covid, així com els efectes de la guerra d'Ucraïna, amb l'increment dels costos energètics", recorda Benlloch. A això s'han sumat altres complicacions com la falta de personal, per jubilacions i dificultat en la cobertura de places, sense oblidar que "no deixem d'arrossegar la llosa de l'urbanisme i el deute del PP, que suposa un mínim de 7 milions d'euros per a les arques municipals cada any". En aquest sentit, l'alcalde lamenta que "el risc és constant" i de fet d'ací a pocs dies el consistori podria haver de fer front a diverses sentències milionàries, entre aquestes pel solar del jardí del Botànic Calduch, que "el PP va ocupar el 2010 sense pagar al propietari".

"Una gestió responsable i prudent, amb els pocs diners de què disposa aquesta ciutat i les necessitats actuals del present, el futur i, per desgràcia, l'herència del passat, permet que aquests romanents ens ajuden a fer front a les dificultats en aquests moments", assenyala l'alcalde, que ha volgut agrair també a la regidora d'Hisenda, Sabina Escrig, el seu treball, així com a tot el Departament d'Intervenció, Tresoreria i Oficina Pressupostària en una situació de dificultats quant al personal, amb la vacant del cap de l'Oficina Pressupostària encara sense cobrir. "Malgrat això, i dedicant moltes hores al dia, han aconseguit liquidar el pressupost per a poder fer front a les necessitats de la ciutat quasi amb un mes d'antelació al que sol ser habitual en altres anys perquè els ajuntaments disposem fins a l'1 de març per a poder-ho fer", conclou l'alcalde.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es