Inici -> Ciutat de la Ciència i la Innovació

Cultura, tradició i identitat omplin la programació del 750é Aniversari de Vila-real, que es perllongarà fins a febrer de 2025

dimarts, 20 de febrer de 2024

Inauguració de l'exposició 'Vila-real ahir', de Xavier Ferrer Chust_1

En el dia en què es commemora el 750é aniversari del poble de Vila-real -Jaume I signà la Carta Pobla el 20 de febrer de 1274-, la ciutat viatja al passat més recent, amb la inauguració de la mostra "Vila-real ahir", que recull 139 fotografies de la col·lecció del fotògraf vila-realenc Xavier Ferrer Chust. Un viatge en el temps que repassa de manera gràfica la transformació experimentada per la ciutat des de 1937 fins a l'any 2000. Aquest ha estat, a més, el marc escollit per a llançar la primera programació quadrimestral del 750é Aniversari de la Fundació de Vila-real, que fins a febrer de 2025 omplirà el calendari de cultura, tradició i identitat.

"El cap de setmana passat vam celebrar els actes institucionals en homenatge a la fundació de Vila-real, però 750 anys d'història mereixen molt més. Per això, amb el treball que va iniciar el comissionat especial del 750é Aniversari, Enrique Viñes, amb la participació de la societat i en consens amb els grups polítics municipals, hem anat treballant en una programació transversal que ens portarà a celebrar durant tot l'any el nostre orgull de poble, fins a febrer de 2025, quan tancarem en gran la celebració", destaca la regidora de Cultura i Tradicions, Noelia Samblás, que, juntament amb el regidor de Turisme, Javier López, ha format part del grup de treball del 750é Aniversari coordinat pel regidor de Patrimoni, Emilio M. Obiol. Entre els actes previstos, en aquest primer quadrimestre destaquen de manera especial els relacionats amb la Setmana Santa, declarada d'Interés Turístic Autonòmic, la commemoració del 750é aniversari de la parròquia arxiprestal Sant Jaume o les festes patronals de Sant Pasqual, que comptaran, entre d'altres, amb un Vila-real Talent especial 750é Aniversari. La valorització de l'Himne a Vila-real, del mestre Goterris i Francisco Moreno -que seran nomenats enguany fills predilectes- un segell i mata-segells commemoratius de l'Aniversari, la presentació del llibre d'Enric Arenós, Quique, Medalla d'Or de la ciutat, Una altra història de Vila-real amb humor, activitats d'animació lectora, millora de patrimoni amb la restauració de la creu d'Aliaga o un diorama de la fundació a càrrec de DiegoClik amb peces de Playmobil són altres de les activitats previstes.

Descàrrega d’arxius

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguració de l'exposició 'Vila-real ahir', de Xavier Ferrer Chust
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es