Inici -> Àrees

Benlloch agraeix a la Fundació Hortensia Herrero i a Mercadona la cessió a Vila-real de les escultures 'Silvia' i 'María' de Jaume Plensa

dissabte, 17 de febrer de 2024

Escultures de 'Silvia' i 'María' a la plaça de l'Estadi de la Ceràmica

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha agraït la generositat de la Fundació Hortensia Herrero i Mercadona, que han fet possible un "fet històric" per a la ciutat: la cessió a la ciutat de les escultures Silvia i María, del reconegut artista Jaume Plensa. Benlloch va rubricar fa uns dies sengles convenis de cessió amb els responsables de la Fundació Hortensia Herrero i Mercadona gràcies als quals "aquestes dues impressionants obres d'un dels escultors més prestigiosos del món es quedaran a Vila-real per sempre".

Silvia i María van arribar per primera vegada a Vila-real al setembre de 2020 per a completar la remodelació de la plaça de l'Estadi de la Ceràmica duta a terme pel Villarreal CF i que va donar com a resultat un nou espai urbà de 3.200 metres quadrats. Després d'una primera estada fins a maig de 2022, ambdues van ser retirades de manera temporal a causa de les obres d'ampliació de l'estadi. A l'octubre de 2023, Silvia i María van tornar al seu emplaçament d'on, en virtut dels acords rubricats entre l'Ajuntament i la Fundació Hortensia Herrero -propietària de María- i Mercadona -propietària de Silvia-, ja no es tornaran a moure.

"Sens dubte és un fet històric i un privilegi per a Vila-real", ha subratllat l'alcalde, que ha incidit en la qualitat artística i la monumentalitat de Silvia i María, el valor total de la qual supera els 2,4 milions d'euros. Benlloch ha agraït de manera especial la generositat de la presidenta de la Fundació Hortensia Herrero i vicepresidenta de Mercadona, Hortensia Herrero, i del president de Mercadona, Juan Roig, "que han volgut que la nostra ciutat se situe en l'avantguarda amb un espai de referència també en l'art contemporani".

Benlloch ha agraït també al Villarreal CF, i especialment al seu president, Fernando Roig, "l'espectacular plaça que presideixen Silvia i María i que el club va urbanitzar a cost zero per a la ciutat". "Aquest àgora completa un espai en el qual es pot albirar la història de Vila-real, des de les nostres arrels agràries, amb l'escultura del nostre Fill Predilecte Vicente Llorens Poy a la plaça del Llaurador, passant per l'emblema de la nostra indústria ceràmica i la nostra ciutat de l'esport que representen l'Estadi de la Ceràmica i tot el seu entorn, i ara amb el símbol de modernitat, apoderament de la dona i igualtat que són les escultures Silvia i María".

Les escultures de Jaume Plensa són dues peces de ferro colat. Silvia té un pes de 7.659 quilos i unes mides de 697 x 257 x 86 centímetres; María té un pes de 7.506 quilos i fa 692 x 272 x 83 centímetres. L'escultor català Jaume Plensa és un artista amb una dilatada trajectòria internacional les obres del qual s'exhibeixen en museus, institucions i galeries de tot el món. Reconegut amb premis com la Medalla de Cavaller de les Arts i les Lletres de França o el Premi Velázquez de les Arts, gran part de la seua obra és present en espais públics de països com Espanya, França, el Japó, Anglaterra, Corea, Alemanya, el Canadà, els Estats Units, Suècia, Noruega, Austràlia o la Xina.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es