Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real ret homenatge al rei Jaume I en el 750é Aniversari de la Fundació de la ciutat

diumenge, 18 de febrer de 2024

Homenatge al rei en el 750é Aniversari de la Fundació de Vila-real_2

La ciutat de Vila-real ha retut homenatge aquest matí als 750 anys de la fundació de la vila, amb els actes institucionals d'ofrena al rei Jaume I i lectura de la Carta Pobla. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha presidit l'acte d'homenatge, que ha comptat també amb la participació de la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina; la subdelegada del Govern, Antonia Garcia; corporació, diputats i diputades nacionals i autonòmiques. 

El periodista Xavier Manzanet Moner ha actuat de presentador de l'homenatge, en el qual el professor Jacinto Heredia ha estat l'encarregat de llegir la Carta Pobla, concedida pel rei Jaume I a Vila-real el 20 de febrer de 1274. Reina i dames de la ciutat, associacions i entitats de Vila-real han retut homenatge al fundador de la ciutat en l'ofrena, que ha comptat també amb la participació de la Unió Musical La Lira, el Grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull i el Grup de Danses El Raval, a més dels gegants Pasqualet, Marigracieta, Jaumet i Pinella, de la Colla Gegantera de Vila-real, enguany acompanyats per la Colla Gegantera de l'Alcora i el gegant Ximen d'Urrea.

Actes institucionals del 750é aniversari de la fundació de Vila-real

Galeria multimèdia

Imatges

Homenatge al rei en el 750é Aniversari de la Fundació de Vila-real_3 Homenatge al rei en el 750é Aniversari de la Fundació de Vila-real_1 Homenatge al rei en el 750é Aniversari de la Fundació de Vila-real
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es