Inici -> Vila-real

Experimentació, cerca i inconformisme artístic, les bases de l'onzé aterratge de TEST a Vila-real

dimecres, 21 de febrer de 2024

TEST 2024, Dakota Hernández

Arranca TEST 2024, la Mostra d'Art i Creativitat de Vila-real. La plataforma que, des de fa onze anys, sondeja i projecta les tendències de l'art contemporani de proximitat des de l'escala més jove dels nous creadors valencians, acosta per al seu onzé aniversari les propostes d'un elenc artístic que, a més de pel seu perfil emergent, està unit per l'aspecte experiencial de la seua obra. Un inconformisme artístic teixit a colp d'observació, immersió en el territori, abstracció i tècnica -d'una pintura a una altra manera d'entendre-la passant pel frottage-, que dona pas a processos creatius que constitueixen en si mateixos la mateixa obra. Totes aquestes podran explorar-se i gaudir-se, des del dissabte 9 de març de 2024, al Convent, espai d'art, de Vila-real.

Organitzat pel Departament de Museus de la Regidoria de Cultura i Tradicions de l'Ajuntament de Vila-real, TEST 2024 torna a convertir-se en un referent en l'escena estatal per la selecció de nous artistes i per aglutinar "propostes artístiques capaces de dialogar amb el públic i trencar inèrcies; de divertir i emocionar a parts iguals", explica el seu director, Pascual Arnal.

L'elenc d'artistes convidats blinda la idiosincrática varietat de la cita. Adrià Miko (pintura), María Esteve (instal·lació, frottage i audiovisual) i Miquel Ponce (collage i pintura), donen forma a l'exposició col·lectiva amb seu al Convent, espai d'art, de Vila-real, que podrà visitar-se del 9 de març al 18 de maig de 2024.

TEST posarà la guinda a l'edició de 2024 amb art urbà. La intervenció a peu de carrer arriba aquesta vegada amb la il·lustradora Dakota Hernández (Castelló de la Plana, 1989), que per primera vegada fa el salt al gran format per a ampliar el museu a cel obert de TEST amb una obra que veurà la llum en les pròximes setmanes en una mitgera del carrer de Vázquez de Mella, en la zona popularment coneguda com La Huerta.

Amb el repte de donar suport a la carrera en ascens de les creadores i els creadors emergents, la Mostra edita de nou quatre llibres d'artista, que estaran a la disposició del públic que la visite i que projectaran en el temps l'obra dels seus impulsors. Tres els protagonitzen els qui donen forma a l'exposició col·lectiva en aquesta edició i un quart és per a Lídia Cao, que recull l'obra Nómada, la intervenció en gran format i a peu de carrer de l'artista gallega que llueix des de 2023.

TEST manté un any més les visites guiades a l'exposició del Convent: "Són claus per a mostrar i compartir amb el públic la narrativa i relació entre les peces exposades i, en definitiva, per a obrir una interacció amb aquelles persones que senten curiositat pel fet artístic", avança Pascual Arnal.

Galeria multimèdia

Imatges

TEST 2024, Adrià Miko TEST 2024, María Esteve TEST 2024, Miquel Ponce
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es