Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real reconeix entitats i persones referents en els Premis 20 de Febrer

diumenge, 18 de febrer de 2024

Lliurament dels Premis 20 de Febrer de 2024_5

L'Ajuntament de Vila-real ha lliurat avui, en el marc dels actes institucionals en commemoració del 750é Aniversari de la Fundació de la ciutat, els Premis 20 de Febrer de 2024. Uns reconeixements atorgats per unanimitat per la corporació municipal que enguany han recaigut en Calzados Prieto, comerç veterà del municipi fundat el 1966 per José Prieto i Maruja Ballester; el president de la Comunitat de Regants de Vila-real i president de la Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana, Pascual Broch Reverter; l'historiador i investigador sobre la història, la tradició i la cultura locals, Antoni Pitarch Font; l'Agrupació de Penyes del Villarreal CF; l'Acadèmia Almi, dirigida per Manuel Canseco Caballero, i l'empresària Carmen García Bartoll, fundadora de Grúas Tomás.

L'acte ha servit també per a estrenar l'himne del 750é Aniversari de la Fundació, obra del músic i compositor Alfredo Sanz, i l'escriptor i historiador Antoni Pitarch. Un cor de veus format per la Coral Sant Jaume, el Cor Ciutat de Vila-real i Veus de Cambra, sota la direcció d'Alfredo Sanz, ha estat l'encarregat d'entonar per primera vegada la peça musical; en una actuació en la qual també han interpretat La Murà i l'Himne a Vila-real, amb lletra de Francisco Moreno i música del mestre José Goterris, ambdos Fills Predilectes de Vila-real a títol pòstum a partir d'enguany.

L'alcalde, José Benlloch, ha destacat l'exemple dels homenatjats com a "l'espill on mirar-nos i on es puguen mirar els nostres joves a través dels seus valors". "Sis persones i entitats que conformen el caleidoscopi de vivències i de valors en els quals la nova Vila-real del segle XXI, solidària, inclusiva, d'oportunitats, sostenible i innovadora, es vol veure reflectida", ha assenyalat en el seu discurs. Unes paraules en les quals Benlloch ha fet especial referència al 750é aniversari de la ciutat. "Els nostres avantpassats ens han llegat, al llarg dels 750 anys, una història rica, fruit de molt de treball i esforç. Un llegat que hem de cuidar i millorar per a les generacions que vindran".

Reportatge fotogràfic complet, en el Flickr de l'Ajuntament de Vila-real.

Galeria multimèdia

Imatges

Lliurament dels Premis 20 de Febrer de 2024 Lliurament dels Premis 20 de Febrer de 2024_4 Lliurament dels Premis 20 de Febrer de 2024_3

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es