Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

El Ple aprova per unanimitat la sol·licitud d'ajudes a l'Ivace per a dos nous projectes de modernització de polígons

divendres, 23 de febrer de 2024

Ple ordinari del mes de febrer de 2024

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat la sol·licitud de participació en la nova convocatòria d'ajudes de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) per a la modernització d'àrees industrials. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha detallat que, en concret, el consistori optarà a la subvenció de dos nous projectes de millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en polígons, per un import màxim de 200.000 euros per a cadascuna de les obres. "Seguint la línia que hem mantingut des de 2015 de sol·licitar ajudes a l'Ivace, que han suposat importants beneficis per a les nostres àrees industrials, en aquest 2024 optarem de nou a aquesta convocatòria amb dos projectes per a continuar invertint en la modernització de polígons, amb la finalitat de millorar la competitivitat de les nostres empreses i també atraure noves inversions", ha explicat Obiol.

Un dels projectes afectarà l'àrea industrial de l'entorn del camí d'Artana mentre que la segona de les propostes pretén actuar en la zona empresarial situada a l'entorn dels carrers del Riu i d'Andalusia. Entre les actuacions previstes està la renovació de l'enllumenat amb la instal·lació de tecnologia led, asfaltatge, millora de la xarxa d'aigua potable, així com de col·lectors de pluvials i clavegueram, instal·lació d'hidrants antiincendis, senyalització... La proposta de sol·licitud de subvencions ha comptat amb el suport de tots els grups.

La sessió plenària s'ha iniciat amb un minut de silenci en solidaritat i condol per la tragèdia de l'incendi en un edifici del barri de Campanar a València. L'alcalde, José Benlloch, ha traslladat les condolences en nom de la ciutat de Vila-real i el suport a totes les persones afectades en aquestes circumstàncies tan difícils.

D'altra banda, també per unanimitat, el Ple ha donat llum verda al Pla d'emergència per sequera (PES), que estableix les mesures que s'han d'adoptar per a garantir el proveïment hídric en cas d'una reducció dels recursos. El regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, ha recordat que "a la nostra ciutat el proveïment està garantit però la realitat del canvi climàtic ens obliga a estar preparats i aquest pla crea uns protocols d'actuació en funció de les diferents situacions d'escassetat que puguen plantejar-se".

En matèria econòmica, el Ple ha avalat un expedient de suplement de crèdits amb càrrec a romanent per import de 633.000 euros que permetrà habilitar dotació econòmica per a diferents actuacions com la substitució de bombes en l'estació de bombament del carrer de l'Encarnació o l'aportació municipal per al projecte de remodelació dels antics jutjats i modernització del mercat central, que compta amb una subvenció de la Unió Europea. Han votat a favor PSPV, PP i Compromís, mentre que Vox s'ha abstingut.

Amb el suport de tots els grups s'ha aprovat a més el nou Reglament del servei municipal i l'agrupació de voluntaris de Protecció Civil. La regidora de Seguretat i Emergències, Silvia Gómez, ha detallat que aquest reglament actualitza la normativa municipal aprovada el 2007 en diferents aspectes tècnics, especialment per a facilitar la col·laboració amb altres agrupacions de les poblacions veïnes per a donar suport i cobertura a diferents activitats.

Com a declaració institucional de tots els grups, s'ha aprovat la petició per a la protecció dels cítrics valencians en suport al sector de la Comunitat Valenciana en el moment actual de crisi i de dificultats per a l'agricultura.

Finalment, el Ple ha avalat l'adhesió del municipi a la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i la Participació Ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. El manifest amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, en defensa de la igualtat i contra la bretxa salarial de gènere, així com avançar en la lluita contra la violència masclista, ha sigut aprovat també amb el suport de tots els grups, a excepció de Vox.

Galeria multimèdia

Imatges

Ple ordinari del mes de febrer de 2024_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es