Inici

El Servei de Biblioteques innova amb un web que reuneix tots els recursos digitals sobre Vila-real

dissabte, 24 de febrer de 2024

Assut, recursos temàtics de Vila-real

El Servei de Biblioteques de l'Ajuntament de Vila-real impulsa noves millores per a facilitar l'accés a continguts digitals relacionats amb la ciutat. En aquesta ocasió, a través d'un nou espai web que reuneix i visibilitza tots els recursos sobre Vila-real disponibles en internet. Així, coincidint amb la celebració enguany del 750é Aniversari de la Fundació, la Biblioteca de Vila-real ha dissenyat un nou espai web que permetrà un accés centralitzat a una gran varietat de continguts: dossiers temàtics elaborats per la mateixa Biblioteca, publicacions d'altres departaments municipals, documents disponibles en biblioteques, arxius i repositoris digitals d'altres institucions, gravacions musicals, pel·lícules, programes de televisió i ràdio i fins i tot publicacions i espais web propis de destacats vila-realencs (investigadors, autors, artistes, músics, etc.).

De caràcter enciclopèdic, Assut, recursos temàtics de Vila-real abasta totes les matèries relacionades amb la ciutat (història, art, literatura, personatges, etc.) i té la finalitat de resoldre en qualsevol moment les necessitats d'informació de tots els públics. Gràcies a un disseny visual molt intuïtiu, els visitants poden navegar còmodament per les diferents seccions i subseccions fins a arribar als documents digitalitzats.

Entre els recursos accessibles des d'Assut, podem trobar coses tan diverses com els tractats de teologia de Joan Gil Trullench (1580-1645), un còmic sobre la vida de sant Pasqual editat a Mèxic el 1956, una conferència impartida per Paula Bonet a la Biblioteca Valenciana, les obres guanyadores dels Premis Maig Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu, els catàlegs de les exposicions més recents del Museu de la Ciutat Casa de Polo, gravacions antigues d'obres de Francesc Tàrrega, curtmetratges realitzats per Sergi González o fotografies i dibuixos dels xiquets allotjats en la colònia escolar Cayetano Ripoll durant la Guerra Civil. La regidora de Cultura i Tradicions, responsable de Biblioteques, Noelia Samblás, ha felicitat els tècnics de l'àrea per "aquest treball excel·lent, que evidencia el seu compromís constant amb la millora del servei que presten i que contribueix al fet que les nostres biblioteques oferisquen cada dia una millor atenció a la ciutadania".

De fet, aquesta nova aportació per al coneixement de la història i tots els aspectes de Vila-real s'emmarca en les tasques que la Biblioteca de Vila-real desenvolupa des de fa diversos anys en relació amb les funcions de les biblioteques del segle XXI i que van meréixer la distinció de Bones Pràctiques Bibliotecàries del Ministeri de Cultura en el Congrés Nacional de Biblioteques de 2014 i el Premi Nacional del Ministeri de Cultura al Millor Servei Digital en Biblioteques Públiques de municipis entre 5.000 i 100.000 habitants en el Congrés Nacional de Biblioteques de 2016.

Com que Assut és un espai en permanent evolució, les novetats que s'hi vagen incorporant s'anunciaran en la revista digital de la Biblioteca i a través de la xarxa social Mastodon.

La Biblioteca agraeix per endavant qualsevol aportació, institucional o particular, de documents susceptibles d'enriquir Assut amb la finalitat de contribuir a la difusió del coneixement sobre Vila-real.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es