Inici -> Vila-real

L'alcalde de Vila-real plantejarà a Diputació i Generalitat, "després d'esperar des de la lleialtat", un conveni de col·laboració per a ajudar a finançar el programa i projectes del 750é Aniversari

dissabte, 24 de febrer de 2024

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, enviarà una carta a la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, i al president de la Generalitat, Carlos Mazón, per a sol·licitar l'ajuda econòmica de totes dues institucions, a través d'un conveni especial, per a col·laborar en el finançament del 750é Aniversari de la Fundació de la ciutat. "La Diputació i la Generalitat han d'implicar-se també econòmicament per a finançar les activitats i projectes que tenim a Vila-real, al llarg de tot l'any, en un moment històric i tan important per a la ciutat", valora Benlloch.

"La veritat és que esperava que ells mateixos oferiren la seua col·laboració i ajuda per a participar en aquest aniversari tan rellevant per a Vila-real, especialment quan són absolutament coneixedors de les especials circumstàncies i dificultats econòmiques que tenim a l'Ajuntament pel deute i el pagament de sentències judicials per l'urbanisme de la gestió de govern del passat; dificultats econòmiques, que, juntament amb la falta de personal, ens han impedit comptar encara, avui dia, amb pressupost de 2024. Des de la més absoluta lleialtat institucional, com sempre he practicat, esperava el seu oferiment, també com a diputat provincial, per a ajudar una ciutat que és prop del 10% de la província i la segona amb major població; però no ha sigut així", lamenta l'alcalde. "I més fins i tot", incideix, "tenint en compte que el vicepresident tercer de la Diputació, Héctor Folgado, ho és perquè és regidor de l'Ajuntament de Vila-real".

Quant al president de la Generalitat, a qui es va remetre ja fa més d'un mes una sol·licitud formal de reunió, tampoc s'ha rebut resposta ni oferiment de col·laboració. "Del president Mazón, que aquesta setmana ha tornat a estar a Castelló per enèsima vegada, també esperava que ens plantejara algun tipus de col·laboració, atesa la importància històrica que té Vila-real per a la Comunitat, no sols en relació amb el percentatge del PIB que aporta sinó també per la rellevància de les nostres empreses internacionals -que ens converteixen en capital espanyola de la ceràmica- per a la marca Comunitat Valenciana, a més de la nostra Setmana Santa, d'Interés Turístic Autonòmic, els nostres festivals internacionals de capçalera, com FITCarrer, i, com no, la contribució també a la marca de la Comunitat en l'àmbit de l'esport, amb el nostre Villarreal CF, campió de l'Europa League, amb una potència especial i com un excel·lent ambaixador de Vila-real, la província, la Comunitat i Espanya", valora Benlloch. "Tot això", afegeix, "sense oblidar la rellevància històrica de Vila-real, que va formar part del braç reial de les antigues Corts del Regne de València des dels nostres mateixos orígens, fet que posa de manifest la importància de Vila-real en la història valenciana, que va portar fins i tot a acollir sessions de les Corts medievals en el segle XIV, entre altres privilegis".

"Per tots aquests motius, Vila-real mereix que les nostres institucions provincial i autonòmica s'impliquen també en un esdeveniment històric com és la commemoració del nostre 750é Aniversari, des que el rei Jaume I va signar la Carta Pobla de Vila-real l'any 1274. A falta d'un oferiment, que esperava des de la lleialtat institucional, els remetrem ara per escrit una petició de col·laboració. Estic segur que tant la Diputació com la Generalitat s'implicaran amb un conveni de col·laboració a tres bandes en les nostres celebracions", conclou. Entre els projectes per als quals Benlloch plantejarà col·laboració destaca l'adequació i accessibilitat del Museu Parroquial de "la nostra magnífica parròquia arxiprestal Sant Jaume. que compleix també 750 anys d'història, Bé d'Interés Cultural i projecte clau per a continuar avançant en el pla de turisme religiós en el qual estem treballant a Vila-real".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es