Inici -> Vila-real

Vila-real avança en la instal·lació de plantes de carbó actiu en els pous de la ciutat de la mà de Facsa

dilluns, 26 de febrer de 2024

Visita a les plantes de carbó actiu que instal·la Facsa

L'Ajuntament de Vila-real continua endavant amb el projecte d'instal·lació de plantes de carbó actiu en els pous de proveïment de la ciutat per a avançar-se a les noves exigències en la qualitat de l'aigua de consum i garantir així una qualitat màxima. D'aquesta manera, a més de la instal·lació d'aquesta tecnologia en les captacions de la Bassa del Poble i el Pou d'Amorós -projectes que en l'actualitat estan en execució- el regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, ha anunciat que el consistori, de la mà de l'empresa concessionària del servei d'aigua potable, Facsa, està treballant també en els projectes de les noves plantes de carbó actiu granulat per a les instal·lacions de Reg Nou i Court de Carinyena.

Madrigal, acompanyat per tècnics de l'Ajuntament de Vila-real, ha mantingut una reunió amb el director de l'àrea de Proveïment de Facsa, Pascual Maximino; Rafael Ferrer, coordinador de zona, així com el responsable del servei per part de la companyia, Isaac Durá.

Després d'una reunió de treball en la nova oficina de Facsa Vila-real, seguidament, han visitat la construcció de les plantes de carbó actiu que Facsa està duent a terme a la localitat amb l'objectiu "'d'eliminar definitivament qualsevol presència, per mínima que siga, de qualsevol tipus de plaguicida en les captacions d'aigua i garantir sempre la màxima qualitat", ha indicat Maximino. Així mateix, durant la seua explicació, el responsable de Facsa ha destacat que els treballs, que es van iniciar a finals del passat mes d'octubre, "es troben en la fase final; estem complint la planificació i les plantes estaran llestes i operatives a finals del pròxim mes de març".

Per part seua, el regidor Xus Madrigal ha anunciat que actualment l'Ajuntament ja està treballant en els projectes de les noves plantes de carbó actiu granulat per a les instal·lacions de Reg Nou i Court de Carinyena. "Això suposarà que el 100% de les instal·lacions municipals de captació d'aigua potable compten amb aquest sistema de tractament", ha subratllat Madrigal.

El regidor, els tècnics municipals i els responsables de Facsa també han visitat el centre de control de Facsa, i allí els representants de la companyia han explicat que tots els processos de tractament que es realitzen en les plantes s'integraran dins del sistema de telecontrol gestionat per Facsa, "amb la qual cosa seran controlats a temps real les 24 hores del dia els 365 dies de l'any". 

Els representants del consistori no sols han pogut conéixer en profunditat els sistemes tecnològics de la companyia, sinó també la seua implicació en la formació i professionalització del sector a través de la seua visita a l'Aula Didàctica i al Centre de Formació Professional de Facsa.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita a les plantes de carbó actiu que instal·la Facsa_1 Visita a les plantes de carbó actiu que instal·la Facsa_2
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es