Inici -> Vila-real

Benlloch agraeix els cossos d'emergències per la seua actuació per controlar l'incendi declarat en la desembocadura del Millars i demana un informe tècnic per avaluar l'impacte en l'ecosistema protegit

dimecres, 28 de febrer de 2024

Incendi en la zona de canyar de la desembocadura del Millars

Un incendi originat pels voltants de la via del tren, les causes del qual encara es desconeixen, ha afectat aquest matí una part important de la desembocadura del riu Millars i ha obligat a desallotjar les cases situades al terme de Vila-real. L'alcalde de Vila-real i president del Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, José Benlloch, que ha visitat la zona i ha compartit amb els efectius d'emergències l'evolució del foc, ha volgut agrair especialment el treball dels bombers del Consorci Provincial de Bombers i els cossos de seguretat, entre ells la Policia Local de Vila-real, per la seua actuació, que ha permés controlar l'incendi sense danys personals ni materials. "A migdia, els masets desallotjats han pogut tornar a ser ocupats pels propietaris i no hem hagut de lamentar dany de cap tipus, tampoc en els animalets domèstics que en algun moment, donada l'evolució del foc pel vent, han arribat a preocupar-nos", valora Benlloch, que ha lamentat el foc i l'afecció que puga tenir en "un entorn de gran valor paisatgístic i ecològic". 

Respecte d'això, Benlloch explica que l'incendi ha afectat principalment zona de canyar, però també una part de la zona d'especial protecció per a les aus (ZEPA) de la desembocadura, concretament a l'extrem oest. Per aquest motiu, el president del Consorci ha encarregat un informe que permeta determinar, d'una banda, les causes del foc i, per altra banda, avaluar l'impacte que les flames puguen haver tingut en el medi natural protegit.

El foc s'ha originat al final de la ruta Camins de l'aigua, al terme de Vila-real, i s'ha propagat ràpidament aigües avall pel camí de Vora Riu. L'incendi s'ha donat per controlat a migdia.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es