Inici -> Vila-real

El Consorci del riu Millars i SEO-BirdLife presenten a Vila-real la seua guia oficial d'aus

dijous, 29 de febrer de 2024

Presentació de la guia d'aus del Consorci Riu Millars

El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, gestionat pels ajuntaments de Vila-real, Almassora i Borriana, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, i SEO-BirdLife han presentat aquesta vesprada a la seu del Consorci a Vila-real la miniguia d'aus que habiten amb major o menor freqüència a la desembocadura.

Aquesta guia és un document disponible en castellà, valencià o anglés que recull 96 espècies i que facilitarà l'albirament d'aus als observadors que visiten el Paisatge Protegit, inclòs en la Xarxa Europea Natura 2000 com a zona d'especial conservació. En les 424 hectàrees que configuren el Paisatge Protegit (declarat el 2005) es poden observar llacunes riques en vegetació aquàtica submergida i en espècies adaptades a viure parcialment cobertes d'aigua, juntament amb comunitats vegetals típiques de riberes i llits fluvials. A més de la descripció física per a ajudar la seua identificació, cada fitxa creada inclou dades sobre els hàbits alimentaris o de vida de l'au.

La guia ha sigut presentada per Diana Ferrís, tècnica de SEO-BirdLife i amb gran experiència en la matèria, ja que actualment gestiona el Tancat de la Pipa al costat d'AE-Agró i va redactar la guia d'identificació d'aus de la Marjal dels Moros. A l'acte han assistit l'alcalde de Vila-real i president del Consorci del riu Millars, José Benlloch Fernández; els regidors de l'Ajuntament de Vila-real, Pablo Llopico Vilanova i Dora Saura Llorens; el primer tinent d'alcalde i regidor de l'Ajuntament d'Almassora, José Manuel Claramonte Castillo, i la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Borriana, Noelia Peris Martí.

En acabar l'acte s'ha entregat una guia a cada persona assistent.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es