Inici -> Vila-real

Ecovidrio i l'Ajuntament de Vila-real impulsen el reciclatge de vidre entre els establiments hostalers

divendres, 1 de març de 2024

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb l'Ajuntament de Vila-real posa en marxa una campanya per a impulsar el reciclatge d'envasos de vidre en el sector hostaler de la localitat.

La iniciativa, en una primera fase, començarà amb la realització d'enquestes i entrevistes a tots els establiments d'hostaleria de la localitat, per a conéixer de primera mà quines són les seues necessitats i poder adequar els recursos existents. A més, s'ofereix informació detallada als locals de com reciclar correctament i dels avantatges socials, econòmics i mediambientals que té el reciclatge de vidre.

En una segona fase, i per a facilitar el reciclatge de vidre en el canal Horeca (Hostaleria, Restauració i Càtering), s'instal·laran contenidors especials, dotats amb una boca més ampla, que permeten el reciclatge de grans quantitats de vidre com les generades pels hostalers. També s'entregaran poals adaptats amb rodes per a facilitar el transport dels residus de vidre i el seu posterior buidatge en els contenidors.

El sector de l'hostaleria i la restauració és un dels eixos fonamentals per a incrementar la taxa de reciclatge, ja que s'hi consumeixen prop del 50% dels envasos de vidre d'un sol ús que es produeixen a Espanya.

Aquesta iniciativa està emmarcada dins d'EcoVares, el pla estratègic d'Ecovidrio i subscrit per Hostaleria d'Espanya, que té com a objectiu que el 76% dels establiments hostalers del nostre país separe correctament i recicle vidre el 2025. L'entitat sense ànim de lucre preveu impactar en el 61% dels establiments hostalers, per a la qual cosa durà a terme 300.000 visites físiques en els pròxims 3 anys, així com accions de sensibilització i mobilització i l'increment de mitjans adaptats per a l'hostaleria amb la instal·lació de 10.000 nous contenidors especials.

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar calcina -vidre reciclat- en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la naturalesa, fet que evita l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l'emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s'estalvia energia.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es