Inici -> Vila-real

La realitat de dones artesanes de Bolívia arriba a Vila-real amb el Fons Valencià per la Solidaritat

dimarts, 27 de febrer de 2024

La veu de dones bolivianes està recorrent la Comunitat Valenciana, dins de la 19a edició del projecte d'educació per al desenvolupament i la ciutadania global Ser dona al Sud 2024, del Fons Valencià per la Solidaritat, del qual forma part l'Ajuntament de Vila-real. Les finalitats del projecte són, en el marc del Dia Internacional de la Dona, donar a conéixer la realitat de les dones i la lluita per la igualtat de gènere i contra la violència masclista als països del sud; exposar com han canviat les seues vides amb l'execució d'un projecte de cooperació internacional al desenvolupament del Fons Valencià i la Direcció General d'Inclusió Social i Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat Valenciana; i d'intercanviar coneixements i experiències en els àmbits del turisme i la igualtat amb el municipalisme valencià.

La delegació de Bolívia està formada per María Luz Faldín Sorioco, artesana i membre de la ruta turística SaboreArte del municipi bolivià de San José de Chiquitos; Roxana Mejía Rejala, artesana i part de la ruta Chochís Mágico de la localitat de Roboré, i Geovanna Terceros Terceros, tècnica del Centro para la Participación y el Desarrollo Humano Sostenible (CEPAD), contrapart local amb la qual el Fons executa el projecte de cooperació internacional.

El testimoni de la delegació de Bolívia recorrerà 18 municipis socis del Fons, de les 3 províncies de la Comunitat Valenciana, durant els mesos de febrer i març. En concret, les localitats són Alcàsser, l'Alcúdia, Alfafara, l'Alfàs del Pi, Benissa, Bocairent, Burjassot, Castelló de Rugat, Corbera, Elx, Gandia, l'Olleria, Paiporta, Pedreguer, els Poblets, Teulada, Vila-real i Xàtiva. Durant les visites als diferents municipis, les dones bolivianes realitzaran trobades institucionals, tècniques i socials amb l'objectiu de compartir experiències, coneixements i realitats en matèria de polítiques d'igualtat i de desenvolupament socioeconòmic amb perspectiva turística i de gènere que fomente l'autonomia de les dones.

En concret, a la localitat de Vila-real (municipi soci del Fons) la delegació boliviana realitzarà una conferència per a traslladar la seua realitat i la incidència que ha tingut el municipalisme valencià solidari -a través del Fons- en el desenvolupament propi, familiar i territorial. Per altra banda, es durà a terme una jornada de convivència amb persones de la corporació i tècniques, així com amb entitats socials, per a compartir eines que transformen la vida de les dones. A més, la veu de les artesanes també arribarà a centres educatius i a mitjans de comunicació.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Ser dona al Sud_1
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Galeria multimèdia

Imatges

Ser dona al Sud
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es