Inici -> Vila-real

El TEST 2024 obrirà les seues portes a Vila-real del 6 d'abril al 15 de juny

dimecres, 6 de març de 2024

Miquel Ponce, TEST 2024

El TEST 2024, la Mostra d'Art i Creativitat de Vila-real, obrirà les seues portes finalment el dissabte 6 d'abril de 2024, per a acostar durant deu setmanes -fins al 15 de juny- les tendències de l'art contemporani de proximitat des de l'escala més jove dels nous creadors valencians. Així, l'onzena edició del TEST canvia a abril, per motius d'organització, la inauguració de l'exposició col·lectiva al Convent.

Una variació de dates que no altera, no obstant això, l'essència de la Mostra d'Art i Creativitat, que manté intacta la seua programació per a projectar les propostes d'un elenc artístic que, a més de pel seu perfil emergent, està unit per l'experiencial de la seua obra. Un inconformisme artístic teixit a colp d'observació, immersió en el territori, abstracció i tècnica -d'una pintura a una altra manera d'entendre aquesta passant pel frottage-, que dona pas a processos creatius que constitueixen en si mateixos l'obra. Totes aquestes podran explorar-se, i gaudir-se, des del dissabte 6 d'abril de 2024, al Convent, espai d'art, de Vila-real.

Organitzat pel Departament de Museus de la Regidoria de Cultura i Tradicions de l'Ajuntament de Vila-real, el TEST 2024 torna a convertir-se en un referent en l'escena estatal per la selecció de nous artistes i aglutinar "propostes artístiques capaces de dialogar amb el públic i trencar inèrcies; de divertir i emocionar a parts iguals", explica el seu director, Pascual Arnal.

L'elenc d'artistes convidats blinda la idiosincràtica varietat de la cita. Adrià Miko (pintura), María Esteve (instal·lació, frottage i audiovisual) i Miquel Ponce (collage i pintura), donen forma a l'exposició col·lectiva amb seu al Convent, espai d'art, de Vila-real i que podrà visitar-se del 6 d'abril al 15 de juny de 2024. S'uneix l'art urbà de la il·lustradora Dakota Hernández per a continuar consolidant el museu de carrer del TEST.

"El motor artístic del TEST germina i es retroalimenta una edició més amb artistes la curiositat dels quals radiografia la realitat que ens envolta i converteix el Convent, espai d'art, en un espai viu i en constant diàleg amb el públic", assenyala Arnal. "És un orgull per a la Mostra visibilitzar el treball de creadors i creadores que han crescut amb ella i inspiren al seu torn les generacions futures", afig el director.

Amb el repte de recolzar la carrera en ascens de les creadores i els creadors emergents, la Mostra edita de nou quatre llibres d'artista, que estaran a la disposició del públic que la visite i que projectaran en el temps l'obra dels seus impulsors. Tres els protagonitzen, els qui donen forma a l'exposició col·lectiva en aquesta edició i un quart és per a Lídia Cao, que recull l'obra Nòmada, la intervenció en gran format i a peu de carrer de l'artista gallega que llueix des de 2023 sobre una mitgera de 20 metres d'alt en l'antic pàrquing d'Herarbo, annex a la séquia Major de Vila-real.

Es tracta de catàlegs summament cuidats en els quals cada any un dissenyador cedeix una tipografia. Wow Text ha sigut ideada per la dissenyadora i creadora visual Carol van Waart (Barcelona, 1978).

La cura en els llibres d'autor es plasma també en els textos. Els de Yolanda Montesa Vich per a Adrià Miko; o els escrits per Isabel Tristán Tristán i Eva Marín Jordá per a María Esteve i per Albert Alcañiz per a Miquel Ponce.

El TEST manté un any més les visites guiades a l'exposició del Convent: "Són claus per a mostrar i compartir amb el públic la narrativa i relació entre les peces exposades i, en definitiva, obrir una interacció amb aquelles persones que senten curiositat pel fet artístic", avança Pascual Arnal.

Galeria multimèdia

Imatges

Maria Esteve, TEST 2024 Adrià Miko, TEST 2024 Dakota Hernández, TEST 2024
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es