Inici -> Vila-real

Vila-real activa la normativa de trÓnsit per a patinets i altres VMP que fixa l'edat mÝnima en 14 anys i prohibeix circular per voreres

dijous, 7 de marš de 2024

Vila-real comptarÓ a partir de demÓ amb una regulaciˇ de trÓnsit especÝfica per als vehicles de mobilitat personal (VMP), entre els quals s'inclouen els populars patinets, amb l'entrada en vigor de la modificaciˇ de l'Ordenanša municipal de trÓnsit, circulaciˇ i seguretat viÓria. L'actualitzaciˇ d'aquesta normativa, publicada hui mateix en el ButlletÝ Oficial de la ProvÝncia (BOP), incorpora qŘestions com l'edat mÝnima per a poder circular amb aquests vehicles en espais p˙blics, que es fixa en 14 anys. AixÝ mateix, tambÚ estableix la prohibiciˇ de circular per "voreres, zones per als vianants i altres espais reservats amb carÓcter exclusiu per al trÓnsit, estada i esplai dels vianants". TambÚ queda prohibida la circulaciˇ de mÚs d'una persona en els VMP, que tindran la consideraciˇ de vehicles i hauran de complir amb les condicions i requisits de circulaciˇ establits en l'ordenanša per als vehicles.

L'alcalde de Vila-real, JosÚ Benlloch, ha subratllat que aquesta normativa -fruit del consens polÝtic i tŔcnic- Ús una regulaciˇ "innovadora", que busca aprofitar els avantatges d'aquestes noves formes de mobilitat "fent-les compatibles amb les tradicionals i sempre garantint la seguretat de conductors i vianants". Benlloch ha destacat l'edat mÝnima, que s'estableix en 14 anys -enfront d'altres ciutats que han optat per incrementar aquesta edat- com una manera de donar resposta a una realitat social per˛ "amb una clara aposta per la formaciˇ en la seguretat viÓria que realitzarem a travÚs del nostre excelĚlent equip de la Policia Local de Vila- real".

"En una ciutat com Vila-real, de grandÓria mitjana i sense grans distÓncies, el patinet Ús una forma de mobilitat que ofereix molts avantatges, com un mitjÓ de transport sostenible, assequible i que redueix l'ocupaciˇ de l'espai p˙blic, per la qual cosa treballarem, dins de les nostres possibilitats econ˛miques, en la creaciˇ de les infraestructures necessÓries per a facilitar la seua utilitzaciˇ perquŔ en la nova Vila-real del segle XXI la mobilitat sostenible Ús imprescindible per a continuar avanšant", assenyala Benlloch.

Quant a la normativa que entrarÓ en vigor a partir de demÓ, una altra de les condicions que fixa respecte als VMP Ús l'˙s de casc en els casos que s'establisquen reglamentÓriament o la recomanaciˇ de comptar amb asseguranša de responsabilitat civil. TambÚ es prohibeix l'˙s d'auriculars i telŔfon m˛bil, aixÝ com conduir sota els efectes de l'alcohol o les drogues. Els vehicles de mobilitat personal hauran de comptar amb un certificat de circulaciˇ per a garantir que sˇn vehicles homologats i que compleixen els requisits tŔcnics. Hauran de circular per la calšada, plataforma ˙nica o carril bici a una velocitat mÓxima de 20 km/h; els VMP hauran de disposar de timbre, sistema de frenat, llums i elements reflectors degudament homologats i, quan circulen a la nit o en condicions de redu´da visibilitat, els usuaris hauran de portar una peša, jupetÝ o bandes reflectores.

TambÚ es recomana la realitzaciˇ d'un curs te˛ric i prÓctic de formaciˇ previ a la conducciˇ, que serÓ organitzat per l'Ajuntament. La Policia Local ja va impartir una primera sessiˇ d'aquest curs el mes de desembre passat, i tambÚ ha realitzat en les ˙ltimes setmanes diferents xarrades informatives sobre la nova normativa de VMP en els centres de secundÓria de la localitat. AixÝ mateix, realitzarÓ una campanya informativa a travÚs de xarxes socials i repartirÓ dÝptics informatius entre la ciutadania per a advertir de les noves normes de circulaciˇ que afecten els patinets i la resta de VMP.

Galeria multimèdia

Imatges

Campanya informativa sobre les normes de circulaciˇ per a patinets i VMP
Destaquem
App Banner Sala de prensa B˙stia CiutadÓ Venta d'entrades AccÚs a la seu electr˛nica interior Banner Cita Previa
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es