Inici -> Vila-real

La Policia Local inicia una campanya informativa sobre la Llei d'establiments en més de 300 locals de restauració i oci

dimarts, 12 de març de 2024

Campanya de la Uceco per al control d'establiments de restauració i oci

La Policia Local de Vila-real ha activat aquesta setmana una campanya informativa a través de la Unitat de Control d'Establiments i Consum (Uceco) per a controlar que els establiments de restauració i oci afectats per la Llei 14/2010, de 3 de desembre, d'espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics compleixen la normativa. En total, la Policia Local calcula que més de 300 locals seran objecte de la inspecció per part dels agents de la Uceco, entre bars, cafeteries, pubs, discoteques, ludoteques i sales de ball, entre altres.

Tal com expliquen des de la Policia Local, la campanya serà de marcat caràcter informatiu, excepte detecció d'anomalies greus o perilloses, i la pretensió és informar i esmenar les deficiències d'aquells locals que no tenen en regla els diferents cartells obligatoris visibles tant des de l'exterior com a l'interior del local; entre ells, l'horari del local, dades de la llicència, prohibició de fumar, prohibició del consum de begudes alcohòliques per menors d'edat, disponibilitat de fulls de reclamacions, així com els nous cartells obligatoris de l'Ordre 5/2023, de 8 de maig, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, i que afecta determinats locals amb llicència de discoteca, sales de festes, sales de ball i pubs, entre altres.

La regidora de Seguretat i Emergències, Silvia Gómez, ha subratllat el paper de la Uceco per a controlar i ajudar "que els establiments de la nostra ciutat complisquen la normativa en vigor i garantisquen un servei de qualitat, però sobretot per a assegurar que es respecten els drets dels consumidors". Gómez ha remarcat que a Vila-real "tenim un sector d'hostaleria i oci de gran nivell i volem facilitar que els nostres establiments puguen continuar avançant cap a l'excel·lència".

La campanya també se centrarà en revisar les assegurances, auditories acústiques, farmaciola, així com que es compleix la normativa sobre extinció d'incendis. En els bars i locals de restauració es comprovarà que estiguen exposats tant dins com fora del local els preus amb IVA de tots els productes, en les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana, així com almenys en una llengua estrangera, prioritàriament en anglés, tal com obliga el Decret 36/2023, de 24 de març, del Consell pel qual es regulen els establiments de restauració a la Comunitat Valenciana, la Xarxa Gastroturística i l'Exquisit Mediterrani.

Atés que es tracta d'una campanya informativa, i per a facilitar la labor dels titulars dels establiments, se'ls facilitarà una fitxa amb aquells aspectes que es detecte que incompleixen, així com de manera nova i per a facilitar la seua esmena, en la fitxa d'inspecció vindran diversos codis QR on podran descarregar i imprimir tots aquells cartells obligatoris que els falten. Cal recordar que els cartells han de ser els homologats per Conselleria. Posteriorment, se'ls donarà un termini de 5 dies hàbils per a esmenar les anomalies detectades, i en cas d'incompliment reiterat, ja es passaria a denunciar les infraccions.

La Uceco ha comunicat a l'Associació d'Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi) la realització d'aquesta campanya informativa per a col·laborar en tot allò necessari.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es