Inici -> Àrees

Benlloch urgeix de nou per carta a Mazón una reunió urgent a Vila-real, després de dos mesos sense obtenir-hi resposta

dissabte, 16 de març de 2024

Dos mesos després, Vila-real segueix sense resposta. El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, no ha contestat encara a la petició de reunió urgent remesa per l'alcalde, José Benlloch, el passat 19 de gener. Per aquest motiu i, "després d'un marge de temps prudencial", el primer edil ha remés una segona carta al cap del Consell per a urgir-lo a mantenir una trobada i abordar qüestions de rellevància per als vila-realencs i vila-realenques, com les inversions autonòmiques a la ciutat, el desmantellament de la Direcció Territorial d'Innovació o la commemoració del 750é aniversari, entre altres temes.

"Resulta com a poc paradoxal que el president de la Generalitat, que ho és també de tots els vila-realencs, pose el crit al cel perquè no obté resposta a les seues cartes al Govern d'Espanya mentre menysprea de manera sistemàtica la nostra ciutat de totes les maneres possibles: sense pràcticament presència en els pressupostos autonòmics, passant de llarg Vila-real en les contínues visites de consellers i president a Castelló i, també, no responent a la nostra petició de reunió formal, que vam formular fa ja dos mesos", lamenta Benlloch. L'alcalde incideix que Vila-real, "amb el 10% de la població de la província i un teixit socioeconòmic capdavanter i de vocació internacional, és clau en la marca Comunitat Valenciana i en la marca Espanya". "Per això, no resulta de cap manera concebible que el president de tots els valencians no es digne ni tan sols a respondre a una carta en la qual únicament li demanem asseure'ns a parlar. No és Vila-real suficient per al president Mazón?", agrega l'alcalde. 

Per aquest motiu, Benlloch li ha tornat a remetre, amb data de 15 de març, una nova missiva en la qual l'alcalde de Vila-real sol·licita una reunió "com més prompte millor" i "preferiblement, a la localitat de Vila-real". En l'agenda d'eixa reunió, tres eixos principals: les inversions i compromisos pendents de la Generalitat a Vila-real, sobre la base de la declaració institucional aprovada per unanimitat en el Ple el passat 24 de novembre de 2023; la decisió -no comunicada "i, en conseqüència, infringint la Resolució de la Conselleria de lnnovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de 22 de juny de 2022"- de desmantellar la Direcció Territorial d'lnnovació, situada fins a desembre a Vila-real; i la col·laboració de la Generalitat en les activitats previstes en commemoració del 750é aniversari de Vila-real.

"Des del primer moment, hem actuat amb lleialtat institucional i hem esperat un temps prudencial fins que s'assentara el nou Govern autonòmic en les diferents carteres. Però, mentre que a Vila-real actuem amb responsabilitat, veiem com els diferents consellers i conselleres i fins i tot el president Mazón visiten contínuament la ciutat de Castelló de la Plana i altres municipis de la província deixant un reguer d'inversions i promeses, i a Vila-real no sols no venen, sinó que ni tan sols contesten. No tolerarem aquesta discriminació i maltractament a Vila-real", conclou.

Descàrrega d’arxius

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es