Inici -> Àrees

La Policia Local llança la primera campanya informativa i de control de VMP després de l'entrada en vigor de la nova ordenança

diumenge, 17 de març de 2024

Campanya especial de la Policia Local de VMP

Després de l'entrada en vigor de la nova ordenança municipal de trànsit, que regula per primera vegada la circulació de vehicles de mobilitat personal (VMP), la Policia Local de Vila-real durà a terme, del 18 de març al 19 d'abril, una campanya especial d'informació i control. "Un dels objectius principals d'aquesta nova campanya és afavorir el coneixement de la nova normativa municipal entre els usuaris de patinets i, per descomptat, preservar la seguretat viària de tots, controlant el compliment de les normes que afecten aquest tipus de vehicles", valora la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez.

La campanya coincideix, també, amb l'entrada en vigor de l'obligatorietat que els VMP adquirits a partir del 22 de gener siguen certificats. La Policia Local recorda que els vehicles de mobilitat personal, especialment els patinets, estan cada vegada més presents en la via pública, motiu pel qual es fa necessari conscienciar les persones usuàries sobre la normativa de circulació. Entre les infraccions més habituals es troben circular dues persones per vehicle, per les voreres o per zones per als vianants, conduir utilitzant auriculars o telèfon mòbil, no tenir l'enllumenat obligatori, circular per direcció prohibida o fins i tot conduir amb taxes d'alcohol positives o sota els efectes de substàncies. "Els VMP són vehicles amb caràcter general i, encara que tenen les seues especificitats a Vila-real amb la nova ordenança, com l'edat mínima de 14 anys, han de complir les normes bàsiques de trànsit", assenyala Gómez, que recorda que l'ús de casc és recomanable fins que se'n duga a terme el desenvolupament reglamentari.

Amb aquesta campanya especial, es prestarà una major atenció en les vies per als vianants i en les quals estiga expressament prohibida la circulació d'aquests vehicles. A més, es comprovarà que el VMP reuneix les condicions reglamentàries per a circular i, en el cas de detectar alguna infracció, es podrà procedir a la immobilització del vehicle en els casos establits.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es