Inici -> Àrees

Arriba el III VILABOT, el concurs de robòtica educativa de Flors i l'Ajuntament de Vila-real, amb més de 200 participants

dijous, 21 de març de 2024

Presentació del concurs de robòtica VilaBOT

VILABOT, el concurs de robòtica escolar impulsada per Fundació Flors i l'Ajuntament de Vila-real, arriba a la seua tercera edició. La regidora d'Educació, Anna Vicens; el director pedagògic de Flors, Vicent Llop, i el professor i coordinador de VILABOT, Antonio García, han presentat aquest matí la competició, que té com a objectiu impulsar l'ús de la robòtica en els centres educatius de la província i de tota la Comunitat Valenciana. La cita de 2024 està prevista per al dijous 18 d'abril, i arriba després de l'organització d'activitats formatives en els 12 centres participants perquè els 70 equips en competició puguen presentar-s'hi i participar-hi amb els coneixements necessaris.

En aquesta tercera edició hi ha inscrits 12 col·legis i s'esperen més de 200 participants. És la primera vegada que assisteixen col·legis de fora de la Comunitat Valenciana: ve un centre d'Arganda del Rey a Madrid i un altre centre de Cartagena, a més de centres d'altres localitats de València o Castelló. El concurs comptarà amb dues categories, una per a kits robots comprats de la marca Lego o altres marques. I una altra categoria nova per a robots fets per un mateix basats en una targeta Arduino o similar. La categoria Lego al seu torn es divideix en primària (menors de 12 anys ) i en secundària (12 o més anys). Totes les proves del concurs busquen sensibilitzar l'alumnat amb els ODS, els objectius de desenvolupament sostenible: mobilitat urbana, subministrament, residus en la mar, reciclatge i generació d'electricitat. 

"Aquest concurs no sols situa la nostra ciutat en el mapa de les noves estratègies educatives impulsades per la UE, sinó que, a més, prepara les futures generacions en habilitats tecnològiques indispensables, ja que la robòtica fomenta la creativitat, el pensament crític i la resolució de problemes, i capacita els nostres estudiants per a afrontar els desafiaments del futur i contribuir a l'avanç de la societat en un món cada vegada més automatitzat", valora Vicens, que ha volgut felicitar i agrair el treball de Fundació Flors "en dos dels pilars més importants de l'equip de govern i marques de la ciutat: Vila-real, Ciutat Educadora i Vila-real, Ciutat de la Ciència i la Innovació".

Llop, per part seua, ha destacat la gran acceptació de la tercera edició de VILABOT, que "va creixent i estenent-se, amb participació, per primera vegada, de col·legis de fora del territori". En la mateixa línia, el coordinador del concurs ha destacat el bon acolliment de la nova categoria d'Arduino, incorporada a partir de l'experiència del Hackathon Flors Aveiro, celebrada el curs passat.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es