Inici -> Àrees

Benlloch porta a Mazón als tribunals per a defensar Vila-real davant el desmantellament "il·legal" de la Direcció d'Innovació

dimecres, 27 de març de 2024

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, en roda de premsa

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, portarà a la justícia el president de la Generalitat, Carlos Mazón, pel desmantellament de la Direcció Territorial d'Innovació de la seua seu de Vila-real. Així ho ha anunciat el primer edil, després del silenci reiterat i el "menyspreu i discriminació" cap a Vila-real del cap del Consell.

"Hem actuat sempre amb lleialtat institucional, donant marge al nou govern autonòmic perquè pogueren prendre possessió i nomenaren els diferents responsables. Però aquest marge ja l'hem superat amb escreix i comprovem una vegada i una altra que Vila-real no existeix per a Mazón i companyia", lamenta Benlloch, que recorda que ha sol·licitat formalment una trobada amb el president en dues ocasions, sense rebre cap resposta. En els temes per a tractar en la reunió sol·licitada, destaca el desmantellament i trasllat de la Direcció Territorial d'Innovació a Castelló de la Plana.

"Sense avís previ, amb nocturnitat i traïdoria, desmantellen els serveis territorials d'Innovació de Vila-real que havien sigut creats pel govern del president Puig i als quals s'havien assignat cinc places de funcionaris. Una mesura que es va adoptar com a descentralització històrica i reconeixement a Vila-real, a l'aliança de l'Ajuntament amb els sectors econòmics i del coneixement i al nostre lideratge en l'impuls a la ciència i la innovació a la Comunitat", assenyala Benlloch, que recorda que el febrer de 2022 el president Puig va rebre al Palau de la Generalitat una delegació encapçalada per l'alcalde i amb representació dels agents socioeconòmics de Vila-real, també en reconeixement al lideratge de la ciutat", recorda. Una actitud que contrasta amb l'adoptada pel nou cap del Consell. "Enfront del reconeixement de Puig a Vila-real ens trobem que una de les primeres decisions del president Mazón a la nostra ciutat és desmantellar la Direcció Territorial d'Innovació sense comunicació prèvia i de manera unilateral", denuncia.

Benlloch recorda que, a penes conéixer el desmantellament, es va denunciar públicament i, "amb la major deslleialtat, van negar els fets i van menysprear Vila-real". "Vam sol·licitar al gener de manera urgent una reunió per a dialogar sobre aquest tema i tots els que afecten la nostra ciutat, amb especial consideració a la sentència del Tribunal Constitucional sobre les moratòries urbanístiques que torna a posar en greu risc la difícil situació econòmica de l'Ajuntament. Però no van contestar. Vam rebre en data 1 de febrer la resolució formal, una vegada desmantellada i traslladada a Castelló de la Plana la Direcció Territorial d'Innovació. Amb serietat, vam esperar la resposta del president Mazón... però res. En data 15 de març, tornem a remetre una carta formal per a reiterar la sol·licitud de reunió. Però tampoc hi hem obtingut resposta", lamenta.

"A fi de defensar adequadament els interessos de la nostra ciutat no hem tingut més remei davant el menyspreu del president Mazón i el govern del PP i Vox que acudir als tribunals. Per això, dins del termini estipulat, hem presentat una demanda davant el TSJCV en la qual sol·licitem que es procedisca a anul·lar el desmantellament de la Direcció Territorial d'Innovació de Vila-real per il·legal", anuncia Benlloch, que contraposa "la desfilada" del Govern valencià i dels seus consellers per municipis governats pel PP a Castelló mentre a Vila-real segueixen sense donar resposta. En aquesta línia, l'alcalde recorda les dues ocasions en vuit mesos en què s'ha celebrat Ple del Consell a Castelló de la Plana o les visites setmanals dels consellers a la província. "No ens ha quedat un altre remei, davant el menyspreu i deslleialtat institucional del president de la Generalitat i els consellers, amb la complicitat del PP de Vila-real, que defensar la nostra ciutat davant la justícia", argumenta. "Estem en un estat de dret, en el qual els principis de lleialtat institucional i el d'autonomia local són sagrats. No pot incomplir-se un conveni", argumenta l'alcalde.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es