Inici -> Àrees

Benlloch: "Els fets desmunten les mentides de Carlos Mazón; el desmantellament de la Direcció Territorial d'Innovació és il·legal, un atac i una burla a Vila-real"

dijous, 28 de març de 2024

Roda de premsa de l'alcalde, José Benlloch_1

"Les mentides tenen les potes molt curtes i les del president de la Generalitat, Carlos Mazón, respecte al seu menyspreu a Vila-real són fàcilment desmuntables". Amb aquestes paraules, l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, respon a la Generalitat en "el seu intent de negar allò que és obvi: que van desmantellar els serveis territorials d'Innovació sense comunicar-ho prèviament a l'Ajuntament". "No sols és una il·legalitat, sinó que és una mostra evident de deslleialtat, un atac i una burla a Vila-real", puntualitza.

"Es pregunta la Conselleria què és il·legal en la seua actuació i li ho aclarim. En primer lloc, s'ha vulnerat l'article 103 de la Constitució Espanyola i la seua respectiva normativa de desenvolupament, que estableix els principis de lleialtat institucional, cooperació i bona fe", detalla Benlloch. Altres "fets" que avalen la demanda de l'Ajuntament de Vila-real són els següents:

  • S'incompleix la clàusula 4 de la Resolució de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme de 15 de setembre de 2022, que fixa la seu de la Direcció Territorial a Vila-real en el marc de l'estratègia de descentralització d'òrgans administratius del Consell del Botànic. Aquesta clàusula estableix que "(...) en el cas que deixe de ser necessari per a la Generalitat, deixarà de produir efectes l'habilitació, havent de comunicar-se de manera immediata a l'Ajuntament tal circumstància".
  • A pesar que així ho estipula la resolució, el desmantellament de la Direcció Territorial es comunica mitjançant resolució de la consellera d'Innovació Nuria Montes -"ahir de nou a Castelló, passant de Vila-real", puntualitza Benlloch- signada el 29 de gener de 2024, quan els serveis territorials ja portaven setmanes desmantellats.
  • També posa en qüestió la Generalitat l'existència d'un conveni, que la mateixa Generalitat assumeix en les diferents resolucions dictades referent a això i que, amb data 8 d'abril de 2022, vincula a l'Ajuntament, la Generalitat i la Cambra de Comerç. Per a això, l'acord estableix: "(...) podent albergar, si així ho estima l'Ajuntament de Vila-real, serveis propis o d'altres entitats públiques i privades que permeten el compliment dels objectius, en particular per part de la Generalitat Valenciana, entitat pública de qui la Cambra de Comerç depén...".

Davant aquests fets, l'alcalde de Vila-real valora la "decisió il·legal de Mazón i la seua consellera" com "un atac a Vila-real i un exemple més en el menyspreu als nostres veïns i veïnes". "Una decisió que, a més, suposa un perjudici i un mal a Vila-real en termes de reputació, de restar oportunitats i també econòmic, ja que la resolució per a la ubicació de la Direcció Territorial a l'edifici dels Vivers contempla que la Conselleria haurà de compensar la despesa de consums d'aigua, electricitat i altres durant el període de cessió", agrega Benlloch.

"Com es pot mentir d'aquesta manera? No ho he vist mai, ni en el pitjor PP. Enfront d'aquestes mentides, continuarem defensant els interessos dels vila-realencs i les vila-realenques enfront de qui siga i utilitzant tots els instruments al nostre abast. Per a nosaltres, com sempre, Vila-real, primer", conclou l'alcalde.

Compromís pregunta a les Corts

Des de Compromís Vila-real, per la seua banda, tant la portaveu de la formació local, Maria Fajardo, com la diputada autonòmica Mònica Álvaro es van interessar per aquest desmantellament, i en la resposta -parcial- que va emetre Conselleria, sí que s'esmenta el conveni que ara neguen però cap comunicació amb l'Ajuntament ni per intentar retenir la seu a Vila-real, ni tan sols per informar del seu desmantellament.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es