Inici

Vila-real impulsa l'agermanament amb Torrehermosa i Alconchel pels vincles a través del patró, sant Pasqual

diumenge, 31 de març de 2024

Peregrinació a Torrehermosa

L'Ajuntament de Vila-real impulsarà l'agermanament amb els municipis saragossans de Torrehermosa, localitat natal del patró, sant Pasqual, i Alconchel de Ariza, on el sant va passar part de la seua infància, en el marc de la commemoració del 750é Aniversari de la Fundació de la ciutat.

L'alcalde, José Benlloch, va anunciar la voluntat de l'equip de govern d'iniciar els tràmits d'agermanament durant la recent XIII Peregrinació quaresmal a Torrehermosa que organitza la Molt Il·lustre Confraria de la Puríssima Sang i Verge de la Soledat, la més antiga de la ciutat i Medalla d'Or de Vila-real. Durant la peregrinació, es va descobrir una placa ceràmica commemorativa amb motiu del 750é Aniversari de la Fundació de Vila-real i dels vincles que uneixen Torrehermosa i Vila-real, a través de la figura de sant Pasqual. A més, l'alcalde, que com cada any va participar en el viacrucis per a escenificar diversos moments de la passió, mort i resurrecció de Jesús, va anunciar que "des de fa temps treballem en un agermanament amb Torrehermosa, i també amb la localitat d'Alconchel, on sant Pasqual va passar gran part de la seua infància". "Ara, amb motiu de la celebració del 750é Aniversari de la Fundació de Vila-real, podem ja fer oficial que formalitzarem aquest agermanament per a consolidar els vincles que des de fa segles ens uneixen amb aquests municipis, a través del nostre patró i del llegat d'humilitat i generositat que va deixar a Vila-real", remarca l'alcalde.

Fruit de la devoció compartida pel sant, la Confraria de la Puríssima Sang organitza des de fa més d'una dècada la peregrinació quaresmal en la qual veïns de Vila-real i de Torrehermosa representen escenes de la passió, mort i resurrecció de Jesús als carrers de la localitat. La placa ceràmica instal·lada a Torrehermosa incorpora un codi QR amb dades sobre la vinculació històrica entre Vila-real i Torrehermosa, a més d'informació turística sobre Vila-real perquè "qualsevol persona de la localitat, així com turistes o visitants, puguen conéixer la relació entre totes dues poblacions".

"Vila-real se sent molt orgullosa de mantenir uns llaços tan estrets amb Torrehermosa, un poble germà que ens va donar el vila-realenc més estimat per tots que és el nostre patró, sant Pasqual", remarca l'alcalde, que agraeix l'acollida per part dels veïns i veïnes d'aquest municipi, així com del seu alcalde, Pascual García. A més, el primer edil ha posat en relleu el compromís i esforç de la Confraria de la Puríssima Sang "per a organitzar cada any la peregrinació a Torrehermosa i reforçar els llaços que ens uneixen amb la terra del nostre patró".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es