Inici -> Àrees

TEST 2024 inicia aquest dissabte, 6 d'abril, el seu onzé aterratge a Vila-real

dimecres, 3 d'abril de 2024

María Esteve, TEST 2024

TEST 2024, la Mostra d'Art i Creativitat de Vila-real, obrirà les portes aquest dissabte, 6 d'abril de 2024, per a acostar durant deu setmanes -fins al 15 de juny- les tendències de l'art contemporani de proximitat des de l'escala més jove dels nous creadors valencians. La inauguració de l'onzena edició de TEST al Convent, espai d'art, estarà presidida per la regidora de Cultura i Tradicions de Vila-real, Noelia Samblás, i el director de la Mostra, Pascual Arnal.

"La Mostra TEST torna a Vila-real com un dels referents de l'art emergent a la Comunitat Valenciana. Un certamen que no sols enriqueix la nostra cultura sinó també el nostre patrimoni, ja que, un any més, deixarà la seua empremta en l'espai urbà amb un nou mural que engrosseix el nostre museu a l'aire lliure", ha destacat Samblás.

Així, TEST acosta aquest 2024 les propostes d'un elenc artístic que, a més de pel seu perfil emergent, està unit per la part experiencial de la seua obra. Un inconformisme artístic teixit a colp d'observació, immersió en el territori, abstracció i tècnica -d'una pintura a una altra manera d'entendre-la passant pel frottage-, que dona pas a processos creatius que constitueixen en si mateixos la mateixa obra. Totes aquestes podran explorar-se, i gaudir-se, des del dissabte 6 d'abril de 2024, al Convent, espai d'art, de Vila-real.

Organitzat pel Departament de Museus de la Regidoria de Cultura i Tradicions de l'Ajuntament de Vila-real, TEST 2024 torna a convertir-se en un referent en l'escena estatal per la selecció de nous artistes i a aglutinar "propostes artístiques capaces de dialogar amb el públic i trencar inèrcies; de divertir i emocionar a parts iguals", explica el seu director, Pascual Arnal.

L'elenc d'artistes convidats blinda la idiosincràtica varietat de la cita. Adrià Miko (pintura), María Esteve (instal·lació, frottage i audiovisual) i Miquel Ponce (collage i pintura), donen forma a l'exposició col·lectiva amb seu al Convent, espai d'art, de Vila-real i que podrà visitar-se del 6 d'abril al 15 de juny de 2024. S'uneix l'art urbà de la il·lustradora Dakota Hernández per a continuar consolidant el museu de carrer de TEST.

"El motor artístic de TEST germina i es retroalimenta una edició més amb artistes la curiositat dels quals radiografia la realitat que ens envolta i converteix el Convent, espai d'art, en un espai viu i en constant diàleg amb el públic", assenyala Arnal. "És un orgull per a la Mostra visibilitzar el treball de creadors i creadores que han crescut amb aquesta i inspiren al seu torn les generacions futures", afig el director.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es